Säker vinst mot Gävle

7 oktober 2023 23:23
Allsvenskan Norra Herr

Under lördagens sena match mötte våra herrar Gävle i en match där Dalen tog taktpinnen från start och aldrig släppte den ifrån sig.

Första perioden hann inte bli mer än 13 sekunder lång innan Dalen tog ledningen när Alexander Hedlund skickar en krosspassning till Wilhelm Vithari Hanson som kommer i fart och springer in bollen bakom Gustav Åström i Gävles mål. Knappa två minuter senare, 2,04 utökar Dalen sin ledning när Anton Åkerlund får ett pass från Emil Wiklund som går via en gävlespelare till Åkerlund i slotet och det står 2-0. Knappt hinner vi i publiken hämta andan innan 3-0 är ett faktum. Fredrik Edholm passar till Andreas Carlbom som prickskjuter från halva offensiva planhalvan, tiden var 3,40 och där ger Gustav Åström i gävlemålet upp för kvällen och Adam Stensson tar över målvaktskapet i Gävles målbur. 7,10 kan Carl From utöka Dalens ledning till 4-0 på passninng från Alexander Hedlund. I detta äge tar Gävle time-out och det var väldigt tydligt för alla i hallen vad gävles tränare ansåg om lagets insats så långt.

Efter detta reser sig Gävle och 10,27 reducerar man till 4-1 genom Alexander Rudd assisterad av Billy Nilsson. 11,03 reducerar man igen denna gång är det Adrian Olsson som står för målskyttet och lagkapten Oskar Strand Söderholm som står för målgivande passning medan Dalens försvar hamnar på hälarna och inte alls är i takt. 19,17 avslutar Gävle målskyttet för perioden genom att reducera till 4-3 i en spelvändning där Alexnder Rudd gör mål och Oskar Strand Söderholm står för assist. Skotten i första perioden blev 14-15 till Gävles fördel och det speglar perioden hyfsat bra då första halvan var Dalens helt och hållet medan andra halvan dominerades av Gävle.

Andra perioden är det återigen Dalen som sätter sig i förarsätet. 1,41 gör Andreas Carlbom 5-3 med sitt andra mål för kvällen även denna gång är det Fredrik Edholm som står för assisten från bakom mål till "Calle som snärta upp bollen från slotet. 5,47 utökar Dalen till 6-3 när Wilhelm Entall kör en soloräd från halva plan och skickar in bollen på första stolpen från höga slotet. Assist kom från David Karlsson.

9,35 är det dags igen en springande Alexander Hedlund skjuter in bollen bakom Stensson i gävles mål, passningen kom från Pär Forsman. slutligen 16,50 gör Anderas Carlbom sitt tredje och Dalens åttonde mål för matchen i powerplay assisten kom från Anton Åkerlund. Om lagen delade på dominansen i första perioden så var andra perioden helt och hållet Dalens. tyvärr har jag ingen skottstatistik från denna period men klart är att Dalen var det starkare laget, Gävles förstafemma blev neutraliserad genom ett vasst försvarsspel och framåt är avsluten kliniska och effektiva.

Sista perioden inleds lite lugnare än de två tidigare och det dröjer till 3,15 in i perioden innan Dalen gör 9-3, det var å andra sidan förmodligen kvällens snyggaste mål där bollen går som på ett snöre från Andreas Carlbom till Ketil Kronberg till Fredrik Edholm som går köksvägen och petar in bollen. 7,18 gör Dalen och Andreas Carlbom sitt sista mål för kvällen till 10-3 även Carlboms sista mål assisteras av Fredrik Edholm.

19,05 fastställer Billy Nilsson slutresultatet till 10-4 med assist från Alexander Rudd. Den totala skottstatistiken för kvällen blev 44-32 vilket speglar matchbilden rätt bra, Anton Grönlund hade en väldigt bra dag på jobbet och de få mål han släppte in var mer eller mindre otagara medan hans räddningar var av väldigt hög klass. Till matchens hjältar i samarbete med hjältarnas hus valdes i Gävle Alexander Rudd med två mål och en assist för kvällen och i Dalen valdes Andreas Carlbom med fyra (!) mål för kvällen.

I övrigt i Dalen vill jag lyfta backarna som mer eller mindre neutraliserade hela Gävles anfall under hela andra perioden, Pär Forsman, Anton Ahlbäck, Felix Forslund, Vidar Mårtensson. David Karlsson och Wilhelm Vithari Hansson gjorde ett hästjobb i kväll. Dessutom måste Fredrik Edholm nämnas, hans passningsspel är fenomenalt och hans skott är inte heller att leka med.

Nästan match för våra herrar blir borta mot Järfälla Bele IBF den 14/10 och kan ses på innebandyTV och där kan ni även se highlights från dagens match. Nästa hemmamatch blir den 22:a Oktober mot IBF Falun Utveckling. för mer statistik från kvällen gå in på innebandy.se och för bilder, nyheter och annat ta en titt på vår facebooksida