Söndag
03 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Måndag
18 Jan 1 match
Torsdag
21 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

VK intervjuar Ketil: Nya draget för att få legendaren spelklar

20 januari 2021 13:15
SSL Herr

Halva serien har gått och IBK Dalen har ännu inte fått klubblegendaren Ketil Kronberg i spel. Senaste draget? En kortisonspruta i knät.

– Alternativen var operation eller att lira med smärtan, säger 40-åringen.


(detta är en nyhet från VK som nu kan läsas på vår hemsida utan VK plus-konto)

IBK Dalen har nästan använt 30 spelare i superligan denna märkliga säsong. Men veteranen Ketil Kronberg är inte en av dessa. Den norske evighetsmaskinen missade stora delar av hösten på grund av en handoperation och när han var på väg att göra comeback åkte han på en knäskada när han körde intervaller.

– Jag sprang bara rakt fram så det var ingen riktningsförändring eller vridning, men det högg till lite grand i insidan av knät. Jag tänkte att om ett par dagar så blir det bra. Sen när jag skulle gå till jobbet så haltade jag när jag kom fram. Jag fick göra MR (magnetkameraundersökning) och då såg de den lilla meniskskadan. De trodde att det skulle försvinna på fem, sex veckor, men nu har det gått åtta, säger Kronberg och fortsätter:

– Jag har gjort all rehab och alla program och hoppades att jag skulle vara redo strax före jul. Nu sa de att alternativen var operation, att lira med smärta eller testa en kortisonspruta. Det hade inte varit några problem att spela med smärta, men jag har inte tänkt lira om jag inte kan göra det ordentligt. Jag vill kunna gå för fullt i närkamper och pressa och göra allt 100 procent.

Det är nu knappt två månader kvar på grundserien och det blir ett litet race mot tiden för Kronberg att komma tillbaka och hinna göra sig själv rättvisa på planen i ett eventuellt (troligt) slutspel.

– Det har varit lite frustrerande, men vi ville testa det här som en långskott om det kan ta bort den sista smärtan eller så händer det ingenting. Jag kan ju operera med titthål, men då är säsongen körd och funkar inte det här får vi se vad det blir.

– Förhoppningen är att jag ska få köra innebandy på lördag, det gör inte så ont och det borde kunna gå att spela nu tycker jag. Just nu är jag ganska positiv faktiskt.

Är du orolig för att det inte ska bli något spel den här säsongen?

– Det är klart jag är lite orolig, med tanke på att det inte är så långt kvar på grundserien. Vi har elva matcher kvar och jag vill ju komma i innebandyform också innan slutspelet. Förhoppningsvis kan jag köra för fullt snart, vi får se efter mitt test på lördag.

Denna nyhet sponsras av bygghemma.se