Uddamålsförlust mot Mullsjö

13 december 2020 21:38
ssl herr

Trots 8 spelare borta på grund av sjukdom eller skador höll Dalens herrar emot bra mot Mullsjö AIS i söndagens möt och förlorade knappt. Flera av de mer oprövade talangerna gjorde en mycket bra insats. Tyvärr blev det också ytterligare en skada.

Första perioden inleddes i ett högt tempo där båda lagen pressade högt på sina motståndare och matchen böljade lite fram och åter innan Dalen 08,24 kunde ta kommandot med ett inlägg från Jonas Landström som gick via Emil Wiklund och Pär Forsman innan den rullade i mål över låret på Jonathan Larsson i Mullsjös målbur.

Dryga minutten senare kunde Emil Wiklund sätta 2-0 fri mitt i höga slotet sätter han ett skott i nättaket med assist från Tobias Sikström som är tillbaka i laget.

12,17 kvitterar Mullsjö. Jan Zaugg går ut vänster med bollen och Pelle Tarenius kommer med fart på högersidan och kan sätta bollen bakom Anton Grönlund som försvarade Dalenmålet ikväll.

15,42 Utökar Dalen sin lednign till 3-1 när Johan Larsson och Alexander Hedlund kommer i en spelvändning, Larsson står för assist och Hedlund för målskyttet.

Här nånstans tappar Dalen lite av sitt försvar och drabbas av en utvisning och det bar det sig inte bättre än att Mulljsö kunde göra både 3-2 och 3-3 inom loppet av en dryg minut. Första målet kom i Powerplay 16,52 Skott utifrån Grönlunds vänstra sida på bortre stolpen från Kasper Hedlund med assist från Jesper Sankell. mål nummer två kom i nästa anfall när Kim Ganevik kommer själv mot Grönlund och flippar upp bollen i nättaket, assist där kom från Daniel Gidske.

18,47 tar så Mullsjö ledningen för första gången i matchen. Mllsjö bryter en passning och ställer om snabbt och Wille Knuthas kan sätta 3-4 utan assist.

Vi går till pausvila med en lite besk smak i munnen, Dalen har spelat bra men det är ofrånkomligt att det finns en viss tunnhet i truppen och att det märks att killarna inte är helt samspelade i sina formationer. Däremot är det inget fel på viljan och Emil Wiklund går verkligen från klarhet till klarhet. Skotten i första perioden var 8-6 till Dalen och det känns mer rättvist än det resultat som står då Mullsjö fick ett par väldigt lätta mål i första perioden.

Andra perioden börjar lite som den första slutade. Mullsjö tar kommandot och gör 3-5 efter dryga fyra minuters spel. Jan Zaugg står för målskyttet utifrån vänster och passningen kom från Gustav johansson. Dalen snäppar upp spelet efter detta och både försvar och anfallsspel känns tryggare även om det lilla sista saknas för att göra mål. Mullsjö drabbas sen av två utvisningar på kort tid och i Dalens andra powerplay tar Rasmus Andersson tag i målskyttet och trycker upp bollen i nättaket bakom Larsson i Mullsjömålet, assist kom från Alexander Hedlund tiden var 16,55 och det står 4-5.

Resten av perioden färgas av utvisningar för båda lagen och ganska heta känslor överlag. Skotten i andra perioden var 8-3 till Dalen och som jag nämnde så var det bara lite mer skärpa i avsluten och ett starkt målvaktsspel från Mullsjö som gjorde att Dalen inte tog ledningen under andra perioden.

Sista perioden blir mållös, Dalen kämpar och strider för att kvittera och tar även ut målvakten de sista 3 minuterna av matchen men trots detta så blir det en uddamålsförlust idag. Det finns väl egentligen inget som heter hedervärd förlust men jag tänker hävda detta ändå. Med åtta på skadelistan innan match och en Ludvwig Svensson som blev skadad under matchen har Dalen ändå spelat storartat och visat att laget är så mycket större än jaget.

Jag har redan nämnt Tobias Sikström och Emil Wiklund som utmärkt sig idag, Wiklund blev dessutom vald till Matchens hjälte för dalen. Många andra har också visat framfötterna idag och som vanligt höll jag på att säga så är Linus Holmgren överallt på planen och hämtar boll, Rasmus Andersson missar inte en tekning och Anton Åkerlund är en stabil klippa framåt.

Nästa match är hemma mot Storvreta den 20:e december. Årets sista match är den 28:e december borta mot Höllviken.

För mer statistik från dagens match titta in på innebandy.se för bilder och mer info kring laget ta en titt på vår facebooksida och för highlights från kvällens match kolla in DalenTV