Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

IBK Dalen värvar ung talang från Umeå Västra

22 juni 2022 10:30

IBK Dalen har gjort klart med bolltalangen Julia Holmgren, född 2004 från stadsrivalen Umeå Västra. “Hon är en ung lovande spelare med stor arbetskapacitet”, säger tränare Caroline Stattin.


Julia, som spenderat större delen av sin innebandykarriär i moderklubben Holmsund City IBC har de senaste två åren representerat Umeå Västra. Under förra säsongen när Umeå Västra var en direkt konkurrent till Dalen i Damallsvenskan gjorde Julia 7 poäng på 13 matcher. I DJ18 producerade hon 12 mål och totalt 18 poäng på 15 matcher.
Nu fortsätter alltså innebandykarriären i Damallsvenskan. “Jag tycker IBK Dalen är en bra klubb för min fortsatta utveckling och det kändes som att det var rätt läge för mig att byta nu”, säger Holmgren.

Hennes innebandyspel har tidigare och kommer fortsätta att kombineras med elitspel i fotboll med Umeå IK FF “Klubben presenterade en bra och tydlig plan på hur jag skulle kunna kombinera innebandyn och fotbollen”, förklarar hon.

“Det känns så kul att Julia valt att kliva över och köra med oss”, säger Stattin och fortsätter. “Hon är en spelare som jobbar hårt över hela banan och kan användas på flera olika positioner. Det blir väldigt spännande att få se och följa Julias utveckling under nästa säsong på nära håll”.

Eftersom Dalens försäsong krockar med Umeå IK:s högsäsong så har Julia inte hunnit träna så mycket med laget än. “Tanken är att jag ska komma igång med boll och klubba så snabbt som möjlig men av det jag märkt så verkar det finnas en väldigt hög motivation i laget”, säger Julia.

“Mitt mål är självklart att utvecklas så mycket som möjligt men även att bidra till laget så mycket som jag kan”, avslutar Julia Holmgren.