Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Poängdrottningen förlänger med IBK Dalen

15 april 2022 08:00

Hanna Kristoffersson anslöt inför den gångna säsongen för att hjälpa till att skjuta upp IBK Dalen till SSL. Totalt blev det 46 poäng på 18 matcher i grundserien men inget avancemang till SSL.


Nu har hon valt att förlänga sitt kontrakt i 2 år för att ta revansch och se till att klubben att klubben snart återfinns i finrummet. “Jag vill vara med på resan till SSL efter det snöpliga slutet på förra säsongen”, säger Hanna Kristoffersson.

25 mål och 21 assist, ett snitt på 2,5 poäng per match och vinst i poängligan i Norra Allsvenskan. Inte fy skam! “Det känns fantastiskt att “HK” kör vidare med oss. Såklart väldigt viktigt att få behålla norra allsvenskans poängdrottning. Hon är en riktig poängspelare som gör mycket mål men framförallt lägger snygga passningar till sina medspelare”, säger tränare Caroline Stattin. “Hon är en riktig lagspelare som sprider bra energi runt sig. Det ska bli spännande att se vilka ytterligare kliv “HK” kommer ta i sin utveckling nästa säsong” fortsätter hon.

“Att förlänga med Dalen var ett lätt beslut då jag trivs väldigt bra i laget och i Umeå. Det är en seriös klubb och jag tror att vi har något bra på gång”, säger huvudpersonen.

Att komma till en ny stad och ett nytt spelsystem är inte alltid det lättaste.
“Jag tycker att förra säsongen gick bra och med tanke på att det var mycket nytt att lära sig och då speciellt ett helt nytt spelsystem för mig. Så med tanke på det så tycker jag att jag lärde mig spelet snabbt och kunde därför bidra med mina styrkor i anfallsspelet”, reflekterar Hanna om sin egen insats.

Nu väntar snart uppstarten på nästa säsong och chans på revansch. Vilka lärdomar vill hon att laget tar med sig?
“Det som vi bör tar med oss från förra säsongen är all erfarenhet kring vad som händer under ett kval. Sedan även med tanke på att hela laget fick lära sig ett nytt spelsystem inför den här säsongen så kommer vi att ha med oss det vidare in i nästa säsong”, avslutar Hanna Kristoffersson.