Söndag
25 Okt 1 match
Fredag
30 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Torsdag
19 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Söndag
03 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Måndag
18 Jan 1 match
Torsdag
21 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

Succéduo stannar i Dalen!

24 april 2019 10:41

Tillsammans har dom svarat för 28 poäng på nio matcher i årets SSL-slutspel. Nu står det klart att succéduon Sebastian Degeryd och Daniel Sonidsson har skrivit nya 2-årskontrakt med IBK Dalen.


-Det känns kul och motiverande att vara Dalen och Umeå trogen ett tag till. Det är ett oerhört skönt gäng både på och utanför planen att spendera alla timmar ihop med, säger Sebastian Degeryd och får medhåll av forwardskollegan Sonidsson: -Det känns jättebra att fortsätta i Dalen. Jag trivs bra i laget och tycker att vi har ett ungt och spännande lag som har något bra på gång. Så det kommer att bli grymt bra att fortsätta vara en del av det, säger Daniel Sonidsson.

22-årige Daniel Sonidsson anslöt från RIG Umeå IBF för tre säsonger sedan. Under den första säsongen spelade han med farmarlaget IBF Dalen i division I, för att förra säsongen A-lagsdebutera i högsta ligan. Det var dock i denna säsong det stora genombrottet kom när han samlade ihop 14 poäng på 31 grundspelsmatcher. I slutspelet har Sonidsson redan gjort 15 poäng på nio matcher. -Jag tycker att jag har tagit flera kliv framförallt denna säsong och hoppas kunna fortsätta utvecklas här. Det gläder mig att Dalen vill satsa på mig och jag ska försöka fortsätta utvecklas och leverera, säger Daniel Sonidsson.

Dalentränaren Jonatan Brolin är nöjd över Daniel Sonidssons utvecklingskurva och berömmer det fina arbetet som anfallaren lagt ner och som nu ger resultat: -När Daniel kom till oss från RIG för tre säsongen sedan gick vi tillsammans in med inställningen att göra en resa över tre år. Att bygga en bas de första två åren och sedan på allvar konkurrera under den tredje säsongen. Nu när vi är inne på hans tredje säsong kan vi titta tillbaka på en stark utvecklingskurva där belöningen verkligen kommit nu i år, och poängen också trillat in i större utsträckning. Fysiken har blivit bättre säsong för säsong och nu är han inte bara en kvick spelare utan har också en uthållighet som gör att han orkar jobba på lika hårt hela matcherna igenom. Nyckeln till fortsatt utveckling ligger i att bli ännu lite starkare på bollen i offensiv zon och i sina beslut, men framförallt fortsätta arbeta med samma ambitiösa inställning till sin träning, säger Jonatan Brolin.

Sonidssons kedjekamrat Sebastian Degeryd har också visat framfötterna under säsongen. En stabil grundserie innebar att han slutade tvåa i den interna poängligan. Den 25-årige forwarden kom inför fjolårssäsongen till Dalen från Karlstad och fick delar av den säsongen förstörd av skador. Denna säsong har Degeryd kunnat prestera ännu mer och att han trivs både på och utanför planen har bidragit till framgångarna. -Den sociala biten i Umeå väger tungt för både mig och min sambo. Vi trivs med norrlänningarna och sedan trivs jag på planen också. I år känner jag att jag har fått visa Umeåpubliken en del av det jag vill bidra med och förhoppningsvis kommer jag leverera ännu bättre kommande år. Nu är jag bara hungrig för mer, säger Sebastian Degeryd.

Sportchefen Christian Hjort är nöjd över Degeryd skrivit nytt kontrakt och säger så här om att ”Degen” skrivit nytt avtal med klubben: -Sebastian har haft en fantastisk utveckling hos oss. Han står för den moderna innebandyn där hans presspel, fart och kraft passar vårt sätt att spela innebandy. Vi är väldigt glada att han valt att signera ett nytt 2-årsavtal med oss. Det betyder också att vi kan fortsätta utvecklas tillsammans, säger Christian Hjort.

Total statistik i IBK Dalen:

Sebastian Degeryd
Grundserie: 53 matcher, 57 poäng (26 mål+31 assist), 6 utvisningsminuter
Slutspel: 13 matcher, 15 poäng (6 mål+9 assist), 0 utvisningsminuter
Totalt: 66 matcher, 72 poäng (32 mål+40 assist), 6 utvisningsminuter

Daniel Sonidsson
Grundserie: 52 matcher, 16 poäng (9 mål+7 assist), 6 utvisningsminuter
Slutspel: 11 matcher, 15 poäng (8 mål+7 assist), 2 utvisningsminuter
Totalt: 63 matcher, 31 poäng (17 mål+14 assist), 8 utvisningsminuter