16 Mar 1 match

Förlust på straffar mot Helsingborg

21 november 2019 21:41
ssl herr

Det blev en jämn match rakt igenom mot Helsingborg där dock gästerna befann sig i förarsätet större delen av matchen och också vann på straffar i slutänden.

Ikväll blir det ett kort matchreferat då morgondagens arbete kräver det. Återkommmer med lite fylligare innehåll imorgon.

Första perioden inleddes i ett ganska skoningslöst men också chansartat tempo. Helsingborg spelar ett snabbt omställningsspel med en defensiv fär det blir grötigt och trångt på mittplan och detta dominerade mest hela matchen. Misstag straffades skoningslöst.

4,18 tar Helsingborg ledningen med 0-1 När Jonathan Skoglösa får komma fri mot Måns Parsjö- Tegner som så när fick fingarna på bollen. Assist kom från Oliver Winfeldt Dalen kvitterar till 1-1 12,35 när Daniel Sonidsson passar till Sebastian Degeryd i en trång situation framför Jonathan Edling i Helsingborgs mål. Skotten i första var 7-6 till Dalens fördel.

Andra perioden är mållös fram till 14,31 när Helsingborgs Jonathan Nilsson kan styra in ett skott från Linus Nordgren till 1-2. Kvittering på detta mål kom 17,39 av Alexander Hedlund mitt i slotet, passet kom från Anton Åkerlund bakom mål. Skotten i andra blev också 7-6 till Dalen.

Tredje perioden hinner till 1,34 när Helsingborg tar ledningen igen med 2-3 i powerplay, skott från Andreas Lindholm och assist från Linus Nordgren. 8,36 utökar Helsingborg sin ledning till 2-4 i boxplay. Jonathan Nilsson kör en soloräd och flippar upp den i nättaket. 11,20 reducerar Dalen genom Sebastian Degeryd som kommer i en snabb spelväning i powerplay, assist kom från Viktor Nystedt. och slutligen 18,53 kan Dalen kvittera till 4-4 genom Anton Åkerlund som springer igenom Helsinborgsförsvaret och skjuter in bollen i midjehöjd på Edling med assist från Jonas Svahn. Skotten blev 8-4 till Dalen

Förlängningen blev mållös även om Dalen hade de vassaste chanserna och också hade 2 rena skott på mål mot Helsingborgs noll. Den avgörande straffen kom från Dalenbekantingen Adam Berglund och en räddning från Jonathan Edling i Helsinborgs mål.

Beklagar igen det andefattiga referatet och lovar utfyllnad under morgondagen. För mer statistik se innebandy.se För att se highlights från dagens match titta in på SSLPlay och för bilder från dagens match och annan info om laget kliv in på vår facebooksida