Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Kung Kronberg stannar i IBK Dalen!

26 maj 2020 10:14
SSL Herr

IBK Dalens lagkapten Ketil Kronberg har nu bestämt sig för att skriva på ett nytt kontrakt. Kontraktet är skrivit på ett år och Ketil kommer att fortsätta att dominera i Svenska Superligan även efter att han har fyllt 40 år.


– Vi är redan inne på 5 veckan av försäsongen, allt känns bra. Kroppen, treningsopplegget og alle i laget känns hungriga. Man kan nog säga att det blev klart i mars når min dotter sa "du skall spela neste år, det er paxlåst!", säger Ketil Kronberg.

– Ja, vad finns kvar att säga egentligen? Allt positivt som kan sägas är förmodligen redan sagt om en av de största innebandyprofilerna vi haft! Jag är genuint tacksam och stolt över att få fortsätta arbeta tillsammans med Ketil i Dalens färger och året som kommer blir nu vårt 9:e år tillsammans i föreningen. Ända sedan första dagen har han varit ett stort föredöme i laget och oavsett riktning vi valt, så har han alltid ställt upp till 100 % och gjort sitt bästa för laget. Härförare, god kamrat, pådrivare, matchvinnare, kulturbärare är alla ord som är synonyma med Ketil. Nu när Ketil dessutom får en uppbyggnadsträning utan större skadeförhinder är jag övertygad om att han spelmässigt också kommer vara snäppet vassare under den kommande säsongen, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.

– IBK Dalen som föreningen är otroligt glad att Ketil kommer att fortsätta att jaga SM-guldet med oss. Ketil är en helt suverän spelare och en otroligt bra människa och ledare i vårt lag och jag ser verkligen fram emot att se honom i Umeå Energi Arena kommande säsong spelandes i de svartvita färgerna, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

Ketil Kronberg statistik i IBK Dalen:
410 matcher, 613 poäng (354 mål+259 assist), 129 utvisningsminuter

Ketil Kronberg statistik i Norska landslaget:
118 matcher, 178 poäng (84 mål+94 assist)
(mest matcher och poäng i Norska landslaget genom alla tider)