Klar vinst i kvartsfinal 2

21 mars 2021 19:15
ssl herr

Efter Dalens förlust i första kvartsfinalen var det ett revanschlystet lag som kom till spel på söndag eftermiddag och trots att Mulljsö gjorde första målet så var det också enda gången de ledde matchen som vanns stabilt och klart.

Första perioden inleddes i högt tempo från båda lagen. Både Dalen och Mullsjö pressade högt i sina defensiver och det gjorde att det ibland kändes lite stressat och stökigt på mittplan. Det var definitivt två offensiva lag som ville spela innebandy som möttes.

4,33 kan Mullsjö ta ledningen ii matchen med 0-1. Man kommer i ett snabb uppspel där Dalen inte är på plats i sitt försvar och Anton Hedin kommer ensam med Måns Parsjö-Tegnér och flippar upp bollen i nättaket, assist kom från Kim Ganevik. 8,46 kan Dalen kvittera till 1-1 på ett snabbt och fräckt frislag där Mattias Ljunggren petar ner till Christoffer Andersson som skjuter direkt och bollen letar sig in på första stolpen bakom Jonathan Larsson i Mullsjös målbur.

Där mellan 9 minuter och fram till 15 minuter in i perioden drabbades båda lagen av ar sin utvisning vilka båda blev resultatlösa. 16,06 kan så Dalen ta ledningen i matchen, Johan Larsson skickar upp bollen från backplats till Daniel Sonidsson som passar vidare genom Mullsjös försvar till Sebastian Degeryd som styr upp bollen mot höga slotet där Mattias Ljunggren står och skjuter in bollen i nättaket. Den bollen gick verkligen som på ett snöre genom större delen av den femman.

Vi går till pausvila med 2-1 i mål och 6-7 i skott och det var utan tvekan precis så jämnt mellan lagen. Dalen känns dock som att man vädrar morgonluft medan Mullsjö är lite missnöjda med sin utdelning.

Andra perioden börjar även den i ett bra tempo men lite mer tillknäppt spel där ingen av lagen verkar vilja chansa då minsta miss straffas hårt av motståndarna. 8,23 Kan Dalen utöka sin ledning. Mullsjös backar trivs inte alls med att bli pressade och tappar boll till en hårt kämpande Emil Wiklund som kan flippa ut bollen till en helt obevakad Albin Carlsten i slotet och därifrån göra han inga misstag.

12,36 när Dalen har powerplay utökar Christoffer Andersson sin målkvot för matchen och Dalens ledning. skott på första stolpen på pass från Viktor Nystedt. 13,29 en knapp minut senare gör Dalen 5-1 när Ketil Kronberg springer förbi målburen och passar bakom ryggen till Linus Holmgren som har helt öppen målbur att sikta på när han kommer i fart bakifrån.

16,58 reducerar Mullsjö till 5-2 när Pelle Taurenius lägger in bollen på bortre stolpen i en förbi-löpning assist kom från Anton Hedin.

Skotten i andra perioden blev 8-7 till Dalen som har vassare chanser och högre utdelning på sina skott. Måns Parsjö-Tegnér har dessutom en väldigt bra dag på jobbet och motar det mesta Mullsjö försöker med med rejäl pondus. 5-2 efter två perioder känns som ett rättvist reslutat när man serr till hur spelet sett ut.

Sista perioden inleder Dalen med att utöka sin ledning till 6-2 Christoffer Andersson skickar ett diagonalpass rakt igenom Mullsjös planhalva till Daniel Sonidsson som kan stänka upp bollen i nättaket bakom en Jonathan Larsson som inte alls hann runt, tiden var 3,17.

7,16 har Dalen ett frislag på halva offensiva planhalvan i boxplay. Johan Larsson petar till Christoffer Anderson som drar på sig hela Mullsjöförsvaret och skickar tillbaka bollen till Johan Larsson som sättter den vid första stolproten.

10,58 tilldöms Dalen en straff som Jonathan Larsson lyckas rädda med masken. 11,28 kan Jan Zaugg knacka in 7-3 mellan sina egna ben i en trång situation framför Dalenburen. Assist kom från Sebastian Palmqvist.

13,57 gör Dalen 8-3 när bolllen går som på ett snöre från Linus Holmgren som spelar upp bollen, passar till Sebastian Degeryd som skickar över till Ketil Kronberg och Larsson hinner inte alls med. från egen planhalva till mål tog inte mer än 5 sekunder.

18,01 snyggar så Mullsjö till siffrorna i spel 6 mot 5 Sebastian Palmqvist tråcklar in bollen på passning från Kasper Hedlund. Skotten i sista perioden blev 12-7 i sista perioden och 26-21 totalt. Trots en ganska hård match så blev det ändå inte mer än 3 utvisningar för varje lag. Det kan ha varit i underkant sett till hur spelet såg ut men det är bara min personliga åsikt.

Till matchens hjältar valdes för Mullsjö Jan Zaugg och för Dalen Christoffer Andersson med två mål och två assist. I överigt var Måns Parsjö-Tegnér värd mer än en guldstjärna för sitt målvaktsspel idag. Extra glädjande att se Pär Forsman tillbaka i laget efter hans skada och överlag kändes alla backformationer väldigt stabila sett över hela matchen. Emil Wiklund går från klarhet till klarhet, Albin Carlsten växer in i sin roll mer och mer och framåt kan alla femmor hota från alla platser och det bådar gott inför resterande slutspel.

Nästa match är borta i Nyhemshallen kl 20:00 på tisdag och nästa hemmamatch är på fredag kl 20:00 Mer statistik från dagens match hittar du på innebandy.se, vill du se dagens mål om och om igen ser du dem på DalenTV och för mer bilder och annat om och kring Dalen hittar du på vår facebooksida.