Söndag
16 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Torsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match

Forsman förlänger med Dalen!

31 januari 2022 11:00
SSL Herr

Trots ett kontrakt som sträckte sig till och med säsongen 22/23 så har Pär Forsman, född 1996, valt att förlänga sitt kontrakt ytterligare en säsong med IBK Dalen. “Jag valde att förlänga med Dalen av anledningen att de har alltid litat på mig och vågat satsa på mig. De har gett mig goda förutsättningar att utvecklas och jag vill fortsätta utvecklas med Dalen och alla i vårt lag”, säger Forsman.


Pär kom till IBK Dalen säsongen 2017/2018 och hade inför den här säsongen spelat 102 grundseriematcher och 19 slutspelsmatcher i klubben. Karriären började dock i Skellefteå IBS och har sen via Gamla Stan IBK och några gästspel i IBF Dalen tillslut landat i Umeå permanent.

“Pärs målmedvetenhet, seriositet och driv att bli bättre har i min uppfattning få övermän i innebandy-Sverige. Hans träningsvilja och kravbild på både sig och andra är världsklass och han leder alltid med exempel”, säger sportchef Mattias Hall. “Hans roll både på planen och i gruppen har vuxit varje år hittills och vi tror väldigt mycket på att den kommer att fortsätta göra det”, fortsätter Hall.

“Dalen har varit tydliga med deras syn på mig och jag vill fylla den rollen och det ansvaret”, säger Forsman och fortsätter. “Mina personliga mål blir större och större för varje år. Det stora målet är ju såklart SM-guld med Dalen. Sedan har jag som mål att nosa på en plats i landslaget. Men annars vill jag utveckla min offensiva sida ännu mer. Att vara ett större hot för motståndarna i alla delar i spelet”.

Nu inne på sin 5:e säsong på heltid i klubben har han klivit ett steg högre upp i banan och spelar i en mer central position i banan än på sin naturliga backposition vilket har resulterat i att poängskörden har ökat lite grann. 6 poäng på de inledande 3 matcherna bland annat. “Pärs insatser är aldrig definierade av hur många poäng han gör per match, han gör livet surt för motståndarna i försvarsspelet och jobbar prestigelöst över stora ytor för att hans medspelare ska kunna prestera så bra som möjligt. En “klisterspelare” som håller ihop en femma”, säger Hall.

På frågan om framtiden säger Pär Forsman. “Har aldrig gillat att sia i framtiden. Försöker ta varje utmaning och som den kommer. Klyschan är ju "fokus på nästa uppgift" och den stämmer ganska bra. Vi som grupp vill ständigt ta steg framåt. Men målet är ju att vi som lag ska tävla och utmana om de ädlaste medaljer. Vi som spelare och förening vill vinna alla matcher och tävlingar som vi deltar i”, avslutar han.

IBK Dalen och Pär Forsman är nu överens om ett avtal som sträcker sig till och med april 2024.