Onsdag
22 Mar 1 match
Lördag
01 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Lördag
23 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Söndag
22 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Lördag
25 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Lördag
16 Dec 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Intervju med Anton Grönlund

10 november 2020 12:48
SSL Herr

I söndags gjorde Anton Grönlund debut i matchen mot Linköping, läs hela intervjun här.


Berätta om matchen mot Linköping.
– Matchen var en bra innebandymatch som innehöll allt i princip. För min del kändes det som att vi hade det mesta och förde spelet, men inte det lilla extra för att avgöra matchen tidigare.

Du fick göra din första match i Dalentröjan hur kändes det?
– Det var oerhört kul att få spela min första SSL-match, det har ju varit en dröm sen man började med innebandyn och jag tycker att jag gjorde en bra stabil match för att vara min första SSL match som sagt. Den var även väldigt lärorik och samtidigt en hård/fysisk match.

Berätta lite kort vem du är som spelare?
– Som spelare skulle jag beskriva mig som en reaktionssnabb målvakt som gillar att läsa spelet och hjälpa mina medspelare. Jag försöker utnyttja min storlek så mycket jag kan för att täcka av skottet och sitta rätt innan skotten kommer.

Vad har du tränat på mest under din karriär?
– Det jag har tränat mest under min karriär måste vara mina reflexer. Innebandymässigt har jag tränat mycket på positionering och spelförståelse. Sen har jag sedan jag var liten väldigt många timmar i veckan kastat bollar mot en vägg och spelat oerhört mycket landhockey på gatorna.

Vilken tränare har betytt mest för din karriär?
– Svår fråga faktiskt, men det måste nog vara Simon Wallström och Gustav Zerpe från Piteå eftersom att dom alltid har varit med och hjälpt mig från att jag började med innebandyn i ungdomsserierna till Allsvenskan med Wibax. De har alltid varit stöttande och haft förtroendet för mig som idag har lett till att jag spelar i SSL.

Vad gör helst på fritiden när det inte är innebandy?
– På min fritid så spenderar jag mycket tid med min sambo Angelina här i Umeå och under sommaren/hösten så har jag varit ute och spelat golf och tränat väldigt mycket. Annars så kan det vara lite TV-spels kvällar med kompisar efter träningarna.

Hur var du när du gick i skolan?
– I skolan så var jag en kille som var sig själv och bjöd på sig själv till alla. Jag gillade att ha kul med mina kompisar och tog vara på att plugga på lektionstiderna man hade så man inte behövde plugga lika mycket hemma. Då fick man tid att kunna fortsätta vara med kompisar och hinna med träningarna.

Berätta om ett stort barndomsminne som du har från när du var liten, det behöver inte vara innebandy?
– Har inget stort eller speciellt barndomsminne som jag kommer på men en sak som jag tyckte var väldigt roligt när jag var liten var att jag fick signerade Luleå Hockey-tröjor varje år när jag var yngre där målvakterna var i störst fokus.

Säg tre stycken låtar som får dig att tagga upp? Svara artist/grupp och låt.
– 3 låtar som jag lyssnar på innan match är:
Whatever it takes av Imagine Dragons
Natural av Imagine Dragons
Bless me av Ricky Rich
Jag gillar rap och bandet Imagine Dragons för det mesta.

Vilken musik spelas i omklädningsrummet?
– Musiken i omklädningsrummet är lite blandgodis skulle jag säga, det är alla olika sorters musikstilar, allt från rapp till dagens musik till gamla godingar och ibland norskt, men det är bra uppstyrt skulle jag säga.

Vem bestämmer vilken musik som spelas i omklädningsrummet?
– Oftast är det Daniel ”Sonta” Sonidsson och stor eloge till han att han lyckas hålla igång gunget i omklädningsrummet. Om man kommer lite tidigt till träningen så är ”Ljunkan” där och bjuder in till en musikresa med gamla godingar men även inslag av nytt. Jag tycker de sköter musiken utmärkt.

Om du skulle vara sportchef för Dalen, vilka tre spelare hade du velat ta in men du får bara välja en ifrån Dalen?
– Jag hade värvat såklart Linus Holmgren, en kille som jobbar suveränt överallt på banan och gör ett otroligt bra jobb. Utifrån hade jag nog värvat Tobias Gustafsson från Storvreta och Isac Zerpe från Wibax Piteå IBK ;)

Vilken spelare tycker du är mest sevärd i ligan?
– Den spelare som är mest sevärd i SSL skulle jag säga är Viktor Nystedt, då får man se en riktig ”show” på banan när han är inne.

Intervjuare: Olov Johansson