Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Försäsongsintervju med coach Henrik

20 augusti 2019 10:03

IBK Dalens coach Henrik Vilhelmsson siar om kommande säsong..


Hur har det gått med sommarträningarna?

Jag tycker laget generellt har kört på riktigt bra. Det lyser ur ögonen på spelarna nu när vi börjat med innebandyn och vi känner att fysträningen är en viktig del för oss om vi ska kunna prestera bra på innebandyplanen.

Hur ser du på kommande säsong?

Jag tycker vi påbörjade en resa under förra säsongen där vi hade en stor spelaromsättning och ändrade lite i hur vi vill spela innebandy. Till denna säsong är spelomsättningen lite mindre och det ger oss bra möjlighet att fortsätta den resan istället för att behöva starta om.

Om du skulle sia om framtiden, hur kommer det gå kommande säsong?

Jag hoppas och tror att vi kommer att slåss om en plats i slutspelet och målet är att nå slutspelet och vara så bra förberedd för det både fysiskt, taktiskt och mentalt.

Hur känns de nya tillskotten i laget?

Jag tycker de kommit in bra i laget. Vi försöker ha ett väldigt öppet klimat i gruppen som förhoppningsvis gör att personer kommer in snabbt i gruppen.

Har ni någon spelare som gjort framsteg sen förra säsongen?

Vi har många spelare som är påväg att ta ytterligare ett steg i sin utveckling denna säsong. Måste jag lyfta någon som väljer jag Matilda Wirthig i målet som verkligen jobbar målmedvetet och har siktet inställt på att både göra en riktigt bra säsong i klubblaget och försöka nå en landslagsplats. En annan spelare är Anna Skyltbäck som under förra säsongen körde rehab för sin knäskada men som nu äntligen är tillbaka.

Hur skulle du beskriva din coaching-stil? Har du någon strategi för att hjälpa spelarna under match?

När jag gick elittränarutbildningen för över 10 år sedan så skulle man skriva om sin ledarstil och då beskrev jag min ledarstil som "hjälp till självhjälp" vilket är något som även de övriga i ledarstaben är väldigt duktiga på. Vi försöker skapa så bra förutsättningar för spelarna på planen att fatta bra beslut, sedan är det alltid upp till spelarna på planen att fatta "rätt" beslut men vi ska tillsammans med dem skapa en så bra verktygslåda som möjligt.