Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Fredag
04 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Tisdag
15 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Onsdag
23 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Eftertraktad talang väljer Dalen!

6 maj 2022 11:00
SSL Herr

IBK Dalen har vunnit dragkampen om Noah Norlander, född 2003, från Sundsvall FBC. Den målfarlige forwarden har undertecknat ett 2-årsavtal med klubben och kommer att ansluta till laget under sommaren. “Det känns såklart fantastiskt roligt att få chansen att spela i Dalen och ta sig an nya utmaningar i en ny klubb och stad”, säger Norlander.


Noah har de 3 senaste säsongerna spelat i Division 1 med Sundsvall FBC och Sundsvall FBC Ungdom. På 46 matcher och har han gjort 48 mål och 20 assist.

“Noah är en otroligt spännande kille med en ljus framtid för sig. Hans målhistorik sticker såklart ut men det jag också har gillat när jag sett av honom är att han är en laglojal spelare som alltid jobbar hårt och är svår att stressa till misstag när han har bollen”, säger tränare Mattias Hall.

“Jag skulle säga att mina främsta styrkor på planen är att jag är lugn och trygg med bollen och att jag alltid gör mitt yttersta för att hjälpa och göra mina medspelare bättre. Sen behöver jag anpassa mig till det högre tempot, därför kommer jag att fokusera mycket framöver på att utveckla olika fysiska egenskaper”, säger Noah.

I höstas belönades han för sina insatser med att bli uttagen i U19 landslaget och startade förbundskapten Jonatan Brolin honom i 2 landskamper i Euro Floorball Tour i Plzen med en assist som facit.

“Jag har fått ett väldigt bra intryck redan från första kontakt med klubben, proffsigt och bra personligt bemötande”,. säger Noah och fortsätter. “Jag gillar även spelsystemet och tror att den fartfyllda och roliga innebandyn som Dalen spelar kommer vara väldigt givande för min utveckling och att den kommer att passa mig bra”.

”Jag är helt övertygad om att han kommer passa in perfekt i vår grupp och vår träningskultur. Han verkar dessutom ha båda fötterna på jorden och vara väldigt ambitiös och målmedveten”, säger Hall.

“Mina målsättningar för den kommande säsongen är att jag så snabbt som möjligt vill anpassa mig till det snabbare och tuffare spelet men även utvecklas så mycket som möjligt innebandy mässigt vilket jag har bra förutsättningar till tack vare träningsmiljön jag kommer befinna mig i. Jag vill också skapa en trygghet såväl för min roll i laget, men även skapa en bra vardag utanför innebandyn så snabbt som möjligt”, avslutar Noah Norlander.