John Stiglund stannar i IBK Dalen

29 maj 2019 11:15
SSL Herr

Den 28-årige målvakten John Stiglund och IBK Dalen har kommit överens om att skriva ett nytt kontrakt som gör att Stiglund stannar i klubben och Umeå ytterligare en säsong.


– Jag och min familj trivs i staden och jag trivs oerhört bra med mina lagkamrater. Det ska bli spännande att se hur långt vår grupp kan gå, säger John Stiglund.

John Stiglund anslöt från Wibax Piteå inför säsongen 2017/2018. Det nya kontraktet innebär att han och kollegan Måns Parsjö Tegnér bildar målvaktspar för tredje säsongen i rad.

– Här snackar vi om lagspelare i den finaste formen. Han visar alltid stöd till sin målvaktskollega, men är också alltid aktiv och stöttande till hela laget under match och träning, säger Dalens huvudtränare Jonatan Brolin och fyller på:

– Som målvakt imponeras jag av Johns lugn, bollkänsla och förmåga att tidigt sitta färdig i nästa situation som han ska agera i. En stark positionsspelande målvakt som gärna reflekterar över sig själv och med nyfikenhet prövar nya träningsmetoder för att fortsätta utvecklas. Med ytterligare träning kommer John höja sin nivå ett steg till och hjälpa laget att bli ännu starkare, säger Jonatan Brolin.

– Vi är väldigt nöjda att John vill fortsätta att utvecklas hos oss. En kompetent målvakt som vi hoppas ska bli ännu bättre. De matcher som John har stått för oss har han gjort riktigt bra. En grymt laglojal spelare som alltid sätter laget först och det imponeras jag av. Hans styrkor sitter i reflexerna, följsamheten och viljan av att hela tiden vilja bli bättre säger IBK Dalens sportchef Christian Hjort.