Vinst i årets sista match

30 december 2021 23:07
ssl herr

I årets sista match mötte Dalens herrar Jönköping och kammade hem en klart trepoängare sett till resultatet men vägen dit var allt annat än solklar.

Dalen tog tag i taktpinnen från start och redan i första bytet Skjuter Anton Åkerlund ett skott som går i stoplen men Daniel Sonidsson var påpassligt framme och daskar in returen på backhand och efter 20 sekunder av matchen tar Dalen ledningen.

8,13 utåkar Dalen sin ledning till 2-0 Albin Carlsten skickar upp bollen till Alexander Hedlund som passar vidare till Ketil Kronberg som skjuter i mål bollen gick verkligen som på ett snöre från spelare till spelare och Alexander Gustavsson i Jönköpingsmålet hade inte en chans att hinna runt.

14,28 reducerar Jönköping till 2-1 genom Oscar Rohlin på ett direktskott på pass från Max Lindström ett snabbt spel från mittlinjen där Rohlin får stå alldeles för omarkerad.

19,39 kliver så Felix Forslund fram och vinner bollen vid sargen, passar till Ketil Kronberg som ger tillbaka bollen och Felix sätter bollen på bortre från halva offensiva planhalvan.

Det var bara en stolpträff ifrån att hinna bli 4-1 innan perioden var slut men första perioden är otvetydigt Dalens. Skotten i första perioden var 7-7 till de båda lagen men undantaget målet så kändes inte Jönköpings chanser ens hälften så vassa som Dalens.

Andra perioden blev en helt annan historia, jag vet inte vad Jönköping gjorde i paus men de klev ut som ett betydligt starkare lag somtidigt som Dalen gick ner sig något och inte riktigt hade skärpan från första perioden.

12 sekunder in i perioden gör Emil Jacobsson 3-2 på pass från Joel Wadsten och lite kändes det som att Dalen inte riktigt hade klivit ut ur omklädningsrummet. Det blir inte bättre 2,24 in i perioden när Jönköping kan kvittera, Dalen förväntade sig en avblåsning för hög klubba och hann inte tillbaka när Jönköping vänder spelet Oliver Lindén skickar upp bollen till Dennis Svensson som kommer i fart ensam mot Måns Parsjö-Tegnér i dalenburen och för ovanlighetens skull hinner inte Måns med.

nånstans mitt i perioden börjar Dalen reda upp det hela och ta tag i taktpinnen igen även om målen lät vänta på sig. 18,54 rättar även detta till sig och Emil Wiklund kan sätta 4-3 med ett snyggt skott från halva offensiva planhalvan assisten kom från Alexander Hedlund. Skotten i andra perioden blev 11-9 till Dalen och speglade nog mer kraftförhållandet i slutet av perioden än hela perioden.

Sista perioden väger en smula de första 5 minuterna, Jönköping pressar för att komma ikapp medan Dalen kämpar för att gå ifrån. 5,04 är det så Dalen som vinner den maktkampen när Johan Larsson får iväg ett inlägg till Anton Åkerlund som kan styra in 5-3

Av bara farten så utökar Dalen sin ledning när Albin Carlsten vinner boll i hörnet och Ketil Kronberg får stå obevakad i slotet och kan daska in bollen. tiden var 8,20 och Dalenpubliken kunde börja andas lite lättare.

14,34 Gör så Dalen 7-4, Måns Parsjö-Tegnér gör ett utkast till Daniel Sonidsson som ohotad får löpa med bollen till halva, halva och sätter den på bortre. 15,09 kan Jönköping reducera och fastställa slutresultatet till 7-4, igen är det Oliver Lindén som står för passet och Dennis Svensson som står för målskyttet.

Resten av perioden var ganska stökig, Dalen drabbades av en utvisning och Jönköping passar på att ta ut målvakten och spela 6 mot 4 periodvis, tyvärr för Jönköping så drabbades man av en utvisning i samband med ett byte så någon fick sitta av 2 minuter för för måga spelare på plan, vilket innebar att båda lagen fick avslut matchen med en spelare var i utvisningsbåset. Under de sista 5 minuterna fick Dalen fokusera på försvar och Måns Parsjö-Tegnér fick briljera med ett antal snygga räddningar. Skotten i sista perioden blev 6-13 till Jönköping varav de flesta av jlnköpings skott kom de sista 5 minuterna.

Till matchens hjältar valdes Oliver Lindén från Jönköping och Ketil Kronberg för Dalen båda utnämningarna välförtjänta men utöver dessa vill jag ge extra guldstjärnor till Johan Larsson som river och sliter över hela planen, till Emil Wiklund som alltid vill så mycket, till Alexander Hedlund med fantastiska assist och riktigt bra egna avslut och Felix Forslund som växer för varje minut han får vara på planen.

Nu kan Dalen ta några dagars vila över nyår placerade på femte plats i tabellen med 2 poäng upp till förstaplatsen och 4 poäng ner till att hamna utanför slutspel. Tabellen är verkligen löjligt jämn i år.

Nästa match för Dalen blir den 5:e Januari borta mot Storvreta och nästa hemmamatch blir den 9:e Januari mot Djurgården. Så alla ni som är innebandysugna och har ett vaccinpass är välkomna att komma och se rolig innebandy och heja fram våra herrar.

För mer statistik från dagens matcher rekommenderar jag innebandy.se, för att se matchens alla mål titta in på Dalentv och för bilder och annat roligt och matnyttigt ta en titt på vår Facebooksida