Full utdelning mot Falun också.

23 september 2018 19:26
ssl herr

Dalen fick på papperet de svåraste två matcherna att inleda serien med. Först Storvreta borta och så kvällens match mot Falun på hemmaplan. Få om några förståsigpåare hade gissat att Dalen efter dessa två möten skulle leda tabellen på maximala poäng. Vilket styrkebesked inför resterande säsong inför en hemmapublik på 1560 åskådare.


Dalen visade upp ett aggresivt spel redan i början på matchen och det gav utdelning in i första perioden när Alexander Hedlund kan göra 1-0 På passning från Mattias Wallgren, ett snyggt välplacerat skott mitt i höga slotet. Falun kändes lite sega i början av matchen, inte sammma klipp som ifjol och Dalens försvar var tätt och rörligt vilket inte gjorde Faluns jobb lättare.

14,14 Utökar Dalen sin ledning, även denna gång är det Walle som står för den målgivande passningen när Wilhelm Vihtari Hansson får göra sitt första SSL-mål i Dalentröjan och Dalen tar ledning mmed 2-0. Knappa en mminut senare reducerat Falun till 2-1 när Omar Aldeeb gör mål på en snabb passning från Emil Johansson. Tiden 15,10.

Dalen var det klart dominerande laget under den första perioden, Falun hanade på efter kälken redan från start och det var först de sista 5 minuterna de började likna sitt gamla jag, mmedan Dalen hade måna skott strax utanför och skott där Emil Lilja i Falunålet fick jobba hårt för att hålla ner siffrorna i målprotokollet. Skotten i första perioden blev 7-6 till Dalens fördel.

Andra perioden inleder Falun betydligt piggare och man hinner kvittera 2,43 in i matchen på ett skott från Johannes Larsson som smiter in just vid Måns Parjö-Tegners högra stolpe, passningen komm från Alexander Galante Carlström och även ta ledningen med 2-3 när Anton Hallén passar bollen till Johan Fahlström på ett snabbt frislag. Fahlström gör 2-3 3,16 in i perioden.

I det här läget känns det som att matchen står och väger, Falun har tagit sig ur sin svacka och kan mycket väl mala på och göra ytterligare mål, men Dalen reser sig istället och kvitterar till 3-3 dryga en och en halv minut senare. Ketil Kronberg drar igång en spelvändning med Anton Åkerlund och Linus Holmgren där några snygga direktpass avslutas med att Linus Holmgren får göra ett mycket snyggt mål i mer eller mindre öppen kasse.

6,08 kan Dalen utöks sin ledning när Anton Åkerlund skjuter ett skott från snett utifrån som Ketil Kronberg kan styra in precis vid stolproten.

Dalen går till pausvila mmed ledning 4-3 och känslan är att även om det är jämnt så redde Dalens herrar ut även den denna period bra trots att Falun hade en stark inledning. Skotten i andra perioden var 5-7 till Faluns fördel.

Sista perioden är det åter igen Dalen som tar komandot, endast 2,25 in i perioden utökar Dalen sin ledning till 5-3. Dalen bryter ett Falunpass, Katil skickar upp bollen till Anton Åkerlund som passar snett bakåt till Linus Holmgren som har en öppen bana mitt i slotet och skjuter i farten.

Falun försöker lägga in en högre växel och pressar Dalen hårt efter detta. men det dröjer till 11,28 in i matchen innan de kan reducera. Firma Enström/Galante får spela ihop i förstafemmman denna period och det är Galante Carlström som gör mmålet på pass från Enström.

Falun fortsätter att pressa och Dalen kan bara sticka upp med spelvändningar av och till. Falun drabbas dock av en utvisning och under denna kan Alexander Hedlund trycka in 6-4 i en grötig situation framför Lilja i Faluburen, assits kom denna gång från Sebastian Degeryd.

19,00 efter att Falun tagit ut sin målvakt fastställer Alexander Galante Carlström slutresultatet till 6-5. Falun komm inte närmare än så och Dalen kan inkassera full pott efter en heroisk insats. Skotten i sista perioden 6-12 till Faluns fördel och den totala skottstatistiken blev 18-25. Till Matchens hjältar valdes Emil Johansson i Falun och Linus Holmgren i Dalen.

Dalen jobbade somm ett lag både framåt och bakåt idag, Man motar många av Faluns skott, defensiven sitter bra och Måns i Dalenburen gjorde många kvalificerade och ibland helt omöjliga räddningar. Offensivt ser vi ett lag där vi har många som kan avsluta och mmånga som också gör det vilket är en stor skillnad mot vad vi såg ifjol. Att Dalen gör 16 mål på två matcher är ett styrkebesked om något. Stora utropstecken är Linus Holmgren, Alexander Hedlund och Anton Åkerlund som verkligen visat framfötterna framåt och i defensiven är förutom den självskrivne Måns i målet, Mattias Wallgren, Lukas Harnesk och Johan Larsson värda en applåd.

Nu ser vi mmed viss tillförsikt fram emot nästa omgång när Dalen möter Sirius på bortaplan den 26/9. Nästa hemmamatch är nästa söndag den 30/9 mot Lindås.

För bilder från kvällens match titta in på vår Facebooksida för att titta på highlights från matchen se SSLplay.se och för alla möjlig statisktik rekommenderar jag innebandy.se