Förlust mot ett kompakt Sirius

3 januari 2021 21:11
ssl herr

Med två inställda matcher i bagaget på grund av covid-smitta i truppen och med ett antal spelare fortfarande skadade var det ett väl kämpande Dalen som kom till match mot ett Sirius som kämpar för att ta sig uppåt i tabellen.

Första perioden var det Dalen som hade de flesta och vassaste chanserna medan det var Sirius som fick resultat i sitt spel. Dalen mötte ett kompakt försvar och en Jacob Pettersson i Sirius mål som hade en väldigt bra dag på jobbet och var ivägen för de flesta av Dalens avslut. 03,59 tar Sisius ledningen med 0-1 målskytt Mikael Jansson och assist från Isak Forsberg. Sisius kommer i en kontring och är 2 mot en. 08,03 kvitterar Dalen när Alexander Hedlund skickar in ett skott i slotet för styrning och Anton Ahlbäck påpassligt är på rätt plats. 10,19 kan Sirius ta ledningen igen efter en passningsmiss i Dalen. Christian Sandsund snappar åt sig bollen och gör 1-2 utan assist.

13,33 kvitterar Dalen igen Denna gång är det Mattias Ljunggren som skjuter, skottet styrs in, förmodligen på Emil Wiklunds klubba men det är Ljunkan och Pär Forsman som får mål och assist för det.

15,29 avslutar vi målskyttet för första perioden när Sirius åter igen tar ledningen Christian Sandsund är målskytt igen och denna gång är det Joakim Alvinder som står för passningen.

Skotten i första perioden var 11-7 till Dalens fördel och Dalen var också laget som förde spelet, hade mest boll och mest spel men det hjälte föga när Sirius straffade killarna vid minsta lilla miss och reptilsnabbt ställde om från ett betongförsvar till blixtsnabba kontringar där Dalens offensiva pressande spel inte hann med i tillbakajobbet.

Andra perioden började bra med att Sebastian Degeryd kvitterar efter 7,34, en boll som går in tajt vid första stolpen med assist från Pär Forsman. 11,11 blir det en kommunikationsmiss i Dalens offensiv, Sirius snor åt sig bollen och 3-4 är ett faktum när man igen kommer två mot en och Måns Parsjö-Tegner svårligen kan täcka upp hela målet samtidigt. Målgörare denna gång var Kevin Söderling och assist kom från Kasper Broby.

Nånstans här går det snett i Dalenförsvaret och 15,21 kan Sirius utöka sin ledning till 3-5 genom Michael Jansson på pass från Billy Nilsson JR knappa en och en halv minut senare blir det dessutom 3-6 när Kasper Broby står för målskyttet på passning av Henrik Malmgren. Skotten i andra perioden blev 10-6 till Dalen och Det ser ut ungefär som i första perioden, Dalen står för press, spel och bollinnehav men man kommeri nte förbi den kompakta muren Sirius satt upp och de skott som kommer fram tar Pettersson hand om på ett mycket imponerande sätt samtidigt som man från Dalens sida inte hinner med tillbaka när Sirius sätter fart på sin snabba offensiv i kontringarna.

Sista perioden kämpar Dalen för at komma ikapp och det ger lite av samma resultat med skillnaden att Sirius är lite mer nöjda med resultatet och därför inte är lika kliniska i sina avslut. 8,44 utökar Sirius till 3-7 Kasper Broby står för målskyttet igen och denna gång är Det Jacob Pettersson i Siriusmålet som får assisten. 9,54 gör Joakim Alvinder 3-8 utan assist.

Dalen återhämtar sig efter detta på ett bra sätt och Sebastian Degeryd visar att Pettersson går att överlista när han gör 4-8 när matchuret står på 12,25 och 5-8 när det står på 12,38. Första målet kom assisten från Tobias Sikström och andra målet från Wilhelm Vihtari Hansson.

Dalen tar ut målvakten med ca två minuter kvar av matchen och kan etablera rejäl press i offensiv zon. Tyvärr kan också Sirius skicka iväg en långboll i tom bur och Christian Sandsund gör 5-9 19,10 in i perioden. 19,28 får så Dalen iaf sista ordet när Wilhelm Vihtari Hansson skjuter och Tobias Sikström styr in 6-9 och fastställer slutresultatet. Skotten i sista perioden blev 15-9 till Dalen och totalt 36-22.

Jacob Pettersson i Sirius mål hade utan tvekan en fantastisk dag i målet och fick dessutom assistpoäng och det var en självklarhet att han valdes till matchens hjälte för Sirius. En hårt arbetande Viktor Nystedt valdes till matchens hjälte för dalen och där fanns det trots resultatet många om budet med Sebastian Degeryds tre mål Emil Viklunds snabba spel i offensiven. Linus Holmgrens förmåga att vara överallt och snappa åt sig bollen och Christoffer Anderssons blick för både skott och passningar. Tyvärr räckte det inte hela vägen idag, men med fler matcher i kroppen och möjlighet att faktiskt träna tillsammans som ett lag igen kommer att göra all världens skillnad för lagmaskinen.

Nästa hemmamatch är mot Storvreta 21 januari men innan dess ska laget hinna möta Mullsjö (10/1), Helsingborg (17/1), och Höllviken (18/1) Det blir många matcher på kort tid.

För mer statistik frfån dagens match titta in på innebandy.se För bilder från dagens match ta en titt på vår Facebooksida och för highlights från dagens match titta in på DalenTV och väl mött igen när restriktionerna lättar och glöm inte att man kan stödja Dalen med Soffbiljetterr via swish.