Målkalas när IBK Dalen slog Falun Utveckling

22 oktober 2023 18:51
Allsvenskan Norra Herr

Idg söndag måööt Dalens herrar Faluns utvecklingslag och efter en hyfsat jämn förstaperiod med mersmak för Dalen så sprang Dalens lag ifrån både under andra och tredje perioden till fantastiska 17-3.

Första perioden började i ett rasande tempo där båda lagen höll en fart som inte direkt främjade skönspel. Dalen drabbades av en utvisning knappa sju minuter in i perioden. Denna blev dock resultatlös. 9,38 kan så Dalen spräcka nollan för kvällen när Fredrik Edholm gör 1-0 bakom Victor Frejd i Falumålet. Assist kom från Vilmer Åsenstam.

10,28 kvitterar Falun när man kommer i två mot en i en spelvändning. Målet kom från Lukas Sjöblom med assist från Leo Sagmander Kjell. Strax därpå 10,49 tar Dalen ledningen igen. Denna gång är det David Karlsson som skjuter ett direktskott från höga slotet efter en passning från Wilmer Entall.

17,38 kan Emil Wiklund fastställa resultatet efter första perioden till 3-1 En snygg passning genom Faluns försvr från Alexander Hedlund gör att Faluns målvakt tar en simtur medan Emil Wiklund kan lyfta bollen över honom.

Skotten i första perioden blev 8-10 till Faluns fördel men det speglar inte direkt vad vi kunde se på planen då Alexander Ljungström i Dalens mål gjorde ett övertygande jobb ganom hela matchen och Faluns avslut inte var helt fokuserade.

Andra peroden tar Dalen över helt och hållet och gör 7-0 i perioden, jag tänker sammanfata det för att inte skriva en hel roman ikväll. 5,26 4-1 mål från Pär Forsman, assist Emil Wiklund 6,11 5-1 Mål Fredrik Edholm, assist Ketil Kronberg 9,13 6-1 Mål Felix Forslund, assist Alexander Hedlund 14,57 7-1 Mål Emil Wiklund, assist Alexander Hedlund 15,20 8-1 Mål Fredrik Edholm, assist Pär Forsman 17,11 9-1 Jacob Mäkeläinen, assist Pär Forsman 17,46 10-1 Mål Felix Forsman, assist Vilmer Åsenstam

Falun var statister i denna period och tog en time-out efter 10-1 målet. Skotten i andra perioden blev 13-10 till Dalen och det vore en underdrift att säga att Dalen var effektiva under denna period.

Sista perioden fortsätter i stort som den andra såg ut. 3,42 gör Alexander Hedlund 11-1 på pass från Pär Forsman. 10 sekunder senare gör Vilmer Asenstam 12-1 i en trång situation framför Faluns målbur, assist kom från Fredrik Edholm.

4,39 Reducerar Falun till 12-2, målet kom från August Swärdh med assist från Max Lindborg. 6,16 utökar Dalen till 13-2. Mlskytt var denna gång Vidr Mårtensson på pass från Ketil Kronberg. 7,15 reducerar Falun till 13-3 i ett snabbt uppspel. Målskytt var denna gång Leo Sagmander Kjell på pass från August Swärdh. och detta var Faluns sista mål för matchen.

Dalen däremot fortsatte att producera framåt och nästa målskytt blev Vilmer Asenstam på en retur från Faluns målvakt och därför utan assist. Tiden var 8,36. 15,11 var det dags för 15-3 målet från Felix Andersson som springer in bollen med fart på ett pas från Adam Strand. 16,12 gör Dalen 16-3 Emil Viklund är placerad vid stolpen och kan flippa in bollen efter passning från Vilmer Åsenstam. 17,51 får Alexander Hedlund avsluta målskyttet för kvällen och fastställa slutresultatet till 17-3 i powerplay. Målgivande passning kom från Fredrik Edholm.

Skotten i sista perioden finns tyvärr inte med i statistiken i skrivande stund så för mer statistik rekommenderar jag innebandy,se klart är iaf att Dalen verkligen utklassade Faluns utvecklingslag och att man numer är det enda laget i Allvenskan Norr som står obesegrad då Sirius förlorade sin gårdagsmatch.

Till Matchens hjältar valdes i Falun August Swärdh och i Dalen Vilmer Åsenstam som gjorde 2 mål och 3 assist i dagens match. På samma poäng landade Fredrik Edholm med 3 mål och 2 assist och Alexander Hedlund med 2 mål och 3 assist... Styrkan i Dalen i dagens match är att alla tre femmor producerar mål, att Dalens boxplay var utsökt och att man inte nöjer sig med ett klar seger utan producerr mål ända fram till slutsignalen. Efter match brukar jag dela ut några extra guldstjärnor till spelare jag anser varit tongivande under matchen men idag hyllar jag kollektivet, den massiva lagmaskin Dalen är och kanske ändå ett extra omnämnande till målvakterna, Vi vet att vi har en mycket bra målvakt i Anton Grönlund men vi får inte glömma att Alexander Ljungström är precis lika kompetent och jag skulle säga att vi har den jämnaste och bästa målvaktsduon i hela serien.

För att se highlights från dagens match surfa in på innebandyTV och för bilder, nyheter och annan info kring våra lag kolla in vår Facebooksida

Nästa match för herrarna är 27/10 mot RIG Umeå och Thorenhallen och nästa hemmamatch blir mot Djurgården 5/11, kom och se fantastiskt rolig innebandy och stötta våra killar i fighten för att ta sig tillbaka till SSL.