Superligaspelare stannar i Umeå!

24 juni 2021 10:10
SSL Herr

IBK Dalen har kommit överens med Wilhelm Vihtari Hansson om ett nytt kontrakt. Wilhelm som för tre säsonger sedan tog steget upp till Svenska Superligan från division 1 laget Gimonäs Umeå IF. Senaste säsongen så spelade Wilhelm 23 matcher och gjorde 13 poäng.


– Vi är väldigt nöjda med hur Wilhelm har utvecklats under åren hos oss och det känns mycket bra att han har valt att skriva på ett nytt kontrakt. Wille är en spelare som passar perfekt in i vårt nya spelsystem och han är en kille som hela tiden vill utvecklas och han ger alltid 100% för att laget ska lyckas, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

– Jag kände att det var en självklarhet att fortsätta i IBK Dalen, eftersom jag känner att vi har något riktigt spännande på gång med den truppen vi har. Jag trivs väldigt bra med grabbarna i laget samt alla som är med runtomkring vilket gjorde beslutet att stanna kvar solklart. Jag är riktigt laddad inför de två kommande säsongerna och ska ge allt för att utvecklas individuellt och för att vi som lag ska lyckas så bra som möjligt och nå hela vägen, säger Wilhelm Vihtari Hansson.

– Ett riktigt kraftverk! Ända sedan Wille kom till oss har han stadigt utvecklats i vår verksamhet. Jobbar hårt på planen och är duktig på att hela tiden fokusera på nästa situation oavsett vad som händer. Har en fin förmåga att löpa upp ytor och täcka upp för lagkompisar och kan vi nu också lägga till lite mer girighet och vilja att ta egna avslut kommer kurvan gå ännu mer uppåt. Spelsättet och Wille passar varandra perfekt och jag ser fram emot att fortsätta utvecklingsarbetet tillsammans, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.

IBK Dalen och Wilhelm Vihtari Hansson har kommit överens om ett 2-års kontrakt.