16 Mar 1 match

Blytung förlust mot Gävle

17 december 2022 17:47
ssl herr

Att tvelklöst vara bästa laget på planen i mer än 50 minuter räckte inte riktigt ända fram i dagens möte mot Gävle. Gävle vände matchen i sista perioden och kunde vinna i förlängning.

Dalen tog tag i taktpinnen tidigt i matchen och i första perioden gjorde matchens hjälte Ketil Kronberg två mål. Det första efter 9,33. Gävle slarver bort bollen på egen planhalva och Ketil snappar upp den och flippar in 1-0 över Felix Andersson i gävleburen. Målet gjordes utan assist. 18,35 utökar Ketil Dalens ledning till 2-0 denna gång från sin favoritposition från höverkanten och på pass från Pär Forsman. Skotten i första perioden var 10-9 till Dalen som också fick ett mål bortdömt tidigt i matchen då det dömdes en utvisning för hög klubba istället. Dalen var tveklöst det bättre laget med en förstafemma som stod för ett stabilt arbete under hela perioden.

Andra perioden inleder Gävle med lite bättre styrning och kan reducera till 2-1 efter ett snabbt frislag på halva plan. Målskytt Alexander Rudd och assist kom från Billy Nilsson JR. Tiden var 4,18. Dalen är dock inte sena att svara 5,59 kommer Pär Forsman i en löpning in mot slotet mot ett patpass från Ketil Kronberg och en Forsman i fart gör inga misstag, och det står 3-1. 11,09 fullbordar Ketil Kronberg sitt hattrick för kvällen när han sätter 4-1 till Dalen i powerplay på assist från Daniel Sonidsson.

Andra perioden fick vi se fläckvis glimmrande spel från Dalen, ökat tempo gör att Gävle inte alls hänger med och det skapas ytor och även tillfälle at spela i numerärt överläge. Skotten i andra perioden blev 10-8 till Dalen.

Sista ordinarie period inleds på samma sätt som den andra slutade. 5,46 gör Alexander Hedlund 5-1 i powerplay, ett skott utifrån högerkanten på pass från Viktor Nystedt.

12,59 reducerar Gävle till 5-2. Dalen gör et misstag i egen zon, Gävle kan snappa åt sig bollen och Marcus Persson kan sätta bollen bakom Anton Grönlund i Dalens mål, assist kom från Nicklas Gustavsson. Någonstans här låser det sig för Dalen, man tappar tempo, och hela spelet låser sig samtidigt som Gävle går upp i tempo, tryck och intensitet på ett sätt som vi inte sett på hela matchen.

13,52 reducerar Gävle till 5-3 i powerplay Alexander Lind står för skyttet och Billy Nilsson för passningen. 14,53 reducerar Gävle till 5-4 på ett direktskott från halva plan vid ett frislag mot en skymd Anton Grönlund. Skytt denna gång Oskar Strand Söderholm och assist från Marcus Persson.

18,52 kvitterar så Gävle till 5-5 på ett skott på bortre, målskytt denna gång var Alexander Lind och assisten kom från Billy Nilsson.

Skotten i tredje perioden blev 5-10 till Gävles fördel.

Vi går till förlängning och den hann bli 1,48 lång innan alexander Rudd sätter sista spiken i kistan för Dalen, assist kom från Felix Andersson och skitten i sista perioden blev 1-2 till Gävle och totalt 25-29 till Gävle.

Att tappa från 5-1 till 5-5 på mindre än en halv period kan hända den bästa men det är inget att vara stolt över och jag tror att våra killar och Mattias Hall har en del att fundera på efter den här matchen. När Gävle till slut fick fart på sitt spel blir vi stående på hälarna. Vi har ett ungt lag som har mycket kvar att lära och vi har också ett lag där det saknas uttalade målskyttar. idag mötte vi ett lag med lite samma problem, många spelare som är nya i SSL och få tydliga skyttar. Skillanden är att Gävle spelar till slutsignalen medan vi nöjde oss med 50 minuter.

För mer statistik från matchen surfa in på innebandy.se För highlights på alla mål titta in på DalenTV och för bilder, nyheter och andra uppdateringar följ oss på facebook.

Dalen har en bortamatch kvar innan året är slut och det är den 29;e December mot Helsingborg. Nästa hemmamatch blir 5/1 mot Hagunda och då hoppas jag att ni alla är där för att heja fråm och peppa våra killar.