Thoregruppens skyttedrottning till IBK Dalen!

14 augusti 2020 12:07

IBK Dalen har nu gjort klart med Hanna Berglund från Thorengruppen. Hanna vann ifjol Thorengruppens interna poängliga och nu har alltså Hanna tagit beslutet att skriva på ett 2-års kontrakt med IBK Dalen.


"Det känns väldigt bra att vi lyckats värva Hanna till oss och jag tror att hon har stora möjligheter att bli en viktig spelare i vårt lag. Hanna är en vass målskytt och hon kommer att förstärka vår offensiv", säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

Här kommer en intervju med Hanna Berglund.

Du är ny i Dalen, kan du berätta lite om vart du kommer från och vilka lag du spelat med tidigare?

Min moderförening är Sandåkerns SK och i slutet av juniortiden så slog vi ihop det laget med Dalen, så det blev väl i alla fall två år i Junior Allsvenskan och två säsonger i Damallsvenskan med IBF Dalen förra gången jag var i klubben. Sen valde jag att gå till IKSU Ungdom, som döpte om sig till Thoréngruppen förra säsongen, och sammanlagt blev det tre säsonger i den organisationen.

Hur känns det att börja spela med Dalen?

Det känns kul även om omständigheterna och hur laget blev utsparkade ur SSL fjol känns otroligt tråkigt. Min syster spelade ju i IBK Dalen förra året så jag vet via henne hur hårt det där tog på spelare och ledare. Men om jag kan bidra med att föra tillbaka Dalen till SSL där dom hör hemma så gör jag gärna det.

Vilka förväntningar/förhoppningar har du denna säsong?

Vi ska göra allt vi kan för att gå upp till SSL igen. Jag har kvalat några gånger med IKSU/Thoren och vet ungefär vad som väntar. Ett första mål får väl vara att gå till ett avgörande kval och sen tar vi det därifrån.

Har du några personliga mål för kommande säsong?

Jag gjorde 30 poäng för Thorengruppen fjol, så i det här laget borde jag väl kunna göra ännu fler, om man får spela alltså. Så det blir ju det första man måste sikta på, att få speltid, och det är som sagt väldigt hård konkurrens bland forwards i IBK Dalen.

Hanna Berglund statistik allsvenskan 2019/2020:
23 matcher, 30 poäng (16 mål+14 assist), 10 utvisningsminuter