Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Björke stannar i IBK Dalen

21 april 2022 10:30

Ifjol gick flyttlasset från Göteborg till Umeå, nu är det klart att Elin Björke, född 1997, stannar ytterligare en säsong. “Dalen var det självklara valet för mig. Jag trivs bra i både laget och föreningen så det var en enkel kontraktsförlängning att göra”, säger Björke.


Innebandykarriären inleddes i Borlänge IBF i staden hon växte upp i. Hon har sen dess hunnit med att spela i SSL med två olika klubbar innan hon landade i Dalen. Först en säsong i IBF Falun och sen var hon med och tog upp IBK Göteborg och spelade en säsong med dom innan de åkte ur. Totalt blev det 5 säsonger med IBK Göteborg innan Dalen och Umeå lockade.

“Det känns så roligt att Björke vill fortsätta spela med oss. Hon är en tjej som sprider massor av positiv energi och alltid ger 100%”, säger tränare Caroline Stattin och fortsätter.
“Hon är rejäl i närkamperna, läser spelet bra, spelar gärna bollen snabbt och fyller på framåt. Det ska bli spännande att se Björkes utveckling även nästa säsong.”

Det är så klart alltid mycket nytt i en ny stad och ett nytt lag och det är inte konstigt om det tar ett tag att hitta rätt. Så var dock inte fallet för Elin som tidigare i karriären inte gjort så mycket poäng. I år blev det personbästa med 7 mål och 5 assist på 16 matcher.
“Det har varit roligt då jag har fått testa ett väldigt annorlunda spelsystem från det jag kom från men som jag tycker passar både laget och mig själv bra. Så det är bara att bygga vidare på det till nästa säsong”, säger Elin.

Tyvärr så föll Elin och sina lagkamrater kort med deras målsättning att gå tillbaka upp i SSL den gångna säsongen men med kontraktsförlängningen på plats så är hon redo att blicka framåt och målsättningen är glasklar. “Som de flesta vet fick vi inte alls det slutet som vi hade jobbat mot hela säsongen så målsättningen är såklart att gå hela vägen nästa säsong istället”, avslutar Elin Björke.