Stabil derbyseger mot Thorengruppen

10 oktober 2017 22:41
SSL Herr

Efter två raka förluster för Dalens herrar kunde man ikväll kamma in tre säkra poäng mot de lokala rivalerna Thorengruppen. Med hela sju målskyttar i matchen känns det som om bredden i truppen börjar visa sig. Dalen visade också att man kan hålla tätt bakåt i inte en utan två boxplay.

Första perioden började i ett vilt tempo men ingen av lagen kunde utnyttja det snabba öppningstempot till fullo även om dalen var närmast med ett par skott tätt utanför Erik Ställs målbur. Thorengruppen var inte lika nära. 6.13 kan Dalen ta ledningen Alexander Hedlund sticker tidigt i en spelvändning och Anton Åkerlund skickar upp bollen med en krosspassning till Hedlund som skickar in den mot en felställd Ställ. 12.42 kvitterar Thorengruppen genom skott från Albin Andersson på passning från Daniel Hernandez. I övrigt var det en jämn period spelmässigt. Det är genomgående ett ganska högt tempo men Dalen känns som det starkare laget och rider också ut ett och nästan ett halvt boxplay under förata perioden. Man avslutade första perioden med en man utvisad. Skotten i första blev 6-8 vilket inte direkt speglade det som utspelade sig på plan.

Andra perioden inleder Dalen som sagt var i boxplay och spelar av den utvisningen galant. 4.31 in i perioden tar så Dalen ledningen igen. Alexander Hedlund skickar bollen från vänster hörn snett bakåt till Henrik Sjöström som kommer i fart och kan vippa in bollen bakom en Thorenmålvakt som inte alls hinner med runt. Thoren replikerar en dryg minut senare när Linus Holmgren passar ut till Marius Pedersen som skjuter snett utifrån bakom en halvt skymd Måns Parsjö-Tegner i Dalens bur.

8.10 tar Dalen ledningen igen när man kommer i en snabb spelvändning, Patrik Rokka passar bollen snett framåt i fart till Ketil Kronberg som står påpassligt i slotet och daskar in bollen bakom Ställ. 8.43 utökar Dalen sin ledning till 4-2 Marcus Berglund stjäl helt sonika bollen mitt i banan, skickar den via en thorenklubba över till Daniel Sonidsson som ensam med Ställ sätter bollen uppe i krysset. Vi gratulerar Daniel till hans första mål i SSL.

Efter Dalens fjärde mål så utbryter ett veritabelt hawaiispel. Det är trångt på mittplan och det bryts många passningar ingen av lagen får till något längre organisterat spel. Några enstaka mlchanser presteras från båda lagen men inget tillräcligt vasst för att vara farligt. Skotten i andra perioden blev 11-6 till Dalens fördel. Stora delar av perioden var helt Dalens och att göra två snabba mål i mitten av perioden får ses som förlösande för Dalen.

Sista perioden hann inte bli mer 40 sekunder lång innan Dalen kan utöka sin ledning ytterligare, Viktor Nystedt drar upp en av sina patenterade soloräder upp på vänter sida av offensiva planhalvan och skickar en snygg krosspassning över till Mattias Ljunggren som skjuter direkt på volley och helt omarkerad i helt öppet mål.

3.05 kan så Dalen gå ifrån till 6-2 i en spelvändning där Henrik Sjöström passar bollen till en helt fri och omarkerad Anton Åkerlund som får gott om tid på sig att sikta bakom Ställ i Thorens mål. 6.51 in i perioden tilldöms Dalen en straff och Fredrik Edholm gör processen kort med den straffen och dammar in bollen i nattaket bakom Ställ. i mitten av perioden medan Thorengruppen krypit närmare rent spelmässigt och etablerar lite tryck mot Dalen som tappat lite fart och kanske mest är ute efter att försvara sin ledning kan Peter Reinholt reducera för Thoren på passning från Mattias Hedlund tiden 11.19. 19.06 kan så slutresultatet fastställas. Johan Bergstrand kan sätta 7-4 bakom Måns efter att Thoren tagit ut målvakten och försökt att rubba Dalen i närmare tre minuter av intensiv press. Skotten i sista perioden blev 7-4 mycket tack vare ett uppoffrande spel i defensiven från Dalens sida. Totalt blev skottstatistiken 24-18 till Dalen.Till Matchens hjältar valdes i Dalen Viktor Nystedt och i Thorengruppen Linus Holmgren.

Sett över hela matchen var det ingen tveksamhet att Dalen är det starkare laget, att rida ut två boxplay där man i åtminstone det ena hade bättre skottstatistik än Thoren, är starkt. Att kunna gå från 2-2 till 6-2 på mindre än en period i tid är starkt. Att dessutom ha sju olika målskyttar på lika många mål och en match där alla tre femmor gör mål är starkt. Att Fredrik Edholm kliver upp från bänken och helt kall sätter en straff är starkt. Det här var en kämpainsats som betyder mycket i att bryta trenden med två förlorade matcher innan denna och att vinna i ett derby är alltid speciellt.

För mer statistik rekommenderar jag innebandy.seoch för highlights från matchen titta in på Dalentv och för fler bilder från matchen ta en titt på vår facebooksida Dalen spelar nästa match borta mot Örebro den 14:e oktober och nästa hemmamatch är den 22:a oktober när man möter Mullsjö. Gör som drygt 1500 andra innebandyintresserad, kom och se rolig, spännande och bra innebandy i sveriges innebandyhuvudstad.

Text:Ulrika Nordin