Stabil vinst i premiären

24 september 2023 20:30
Allsvenskan Norra Herr

Nu är äntligen serien igång ochförsta matchen för säsongen var enligt experterna det förväntade toppmötet mot Visby IBK. Det var en fysisk och snabb men stundtals lite haftig match där Dalen var det vassare laget och kunde vinna med komfortabla 8-4.

Första perioden hann inte bli ens två minuter gammal innan Wilmer Enatll kunde göra Dalens första mål för kvällen, ett skott snett utifrån på bortre stoplen på assist från Anton Ahlbäck. 5,41 kvitterar Visby till 1-1 i ett snabbt uppspel där Dalens defensiv inte riktigt hann tillbaka. Målet kom från Eddie Nissen-Sandberg på pass från Rasmus Ekström. En olycka kommer sällan ensam på en halv minut senare, 6,14 kan Kim Ganevik sätta 1-2 till Visby assisterad av Anders Skoog. Dalen är dock inte sena att kvittera, 6,36 lyckas Fredrik Edholm på något märkligt sätt valla in bollen på målvaktens rygg från bakom målburen. Målgivande passning kom från Ketil Kronberg. Dalen får även avsluta målskyttet i första perioden genom att ta ledning med 3-2 när Alexander Hedlund prickskjuter in bollen över Visbys målvakt efter frislag från Emil Wiklund. Skotten i första perioden var 10-6 till Dalens fördel och undantaget den sjätte spelminuten när laget hamnade på hälarna och släppte in två mål skulle jag säga att det speglade reslutatet, Dalen kändes som det tyngre laget och Visby som det lite snabbare.

Andra perioden inleder Visby målskyttet 1,44 in i perioden. Ett skott från halva offensiva pan som går in strax över Anton Grönlunds lår. Skottet kom från Eddie Nissen Sanberg på pass från Gustav Johansson. Här står matchen och vägar lite och Visby är nära att ta ledningen vid ett par tillfällen men Dalen rester sig och 8,13 visar kapten Ketil Kronberg att gammal är äldst och sätter 4-3 bakom Rasmus Ekström i Visbymålet. Assist kom från Fredrik Edholm. 11,56 drabbas Visby av en utvisning och Dalen får prova på att spela powerplay och med två sekunder kvar att detta utökar man sin ledning till 5-3 när Anton Åkerlund vallar in bollen via bortre stolpen på pass från Fredrik Edholm. Målskyttet är inte över för perioden utan dalen kan utöka ledningenytterligare. 16,27 sätter Andreas Carlbom 6-3 till Dalen på pass från Fredrik Edholm. Det är många års erfarenhet samlade i de två klubborna. Skotten i andra perioden var 12-12 men Dalen var det lag som trots en lite knackig början på perioden kunde förvalta den bäst.

Sista perioden är det återigen Visby som gör det första målet. Dalen drabbas av en utvisning och det tar bara 5 sekunder för Visby att utnyttja det. Wilmer Viinamäki styr in ett skott från Jesper Lagemyr till 6-4. 13,44 utökar Dalen sin ledning till 7-4 genom ett prappt skott utifrån från Alexander Hedlund på pass från Ketil Kronberg. med ca fyra minuter kvar av matchen tar Visby time-out och tar ut målvakten för att spela 6 mot 5. Dalen höll tillbaka pressen och det enda resultatet av Visbys försök var att Ketil Kronberg kan sätta sista målet för kvällen i tom bur. Slutresultatet blev 8-4 och skotten i sista perioden blev 11-11 och totalt 33-29 till Dalens fördel. Till matchens hjältar valdes från Visby nr:22 Hugo Lindberg och för Dalen Oliver Forslind.

Utöver Matchens hjältar så delar jag gärna ut guldstjärnor till Fredrik Edholm med ett mål och 3 assist, Pär Forsman som jobbar så hårt både framåt och bakåt, Emil Wiklund som verkar kunna reta gallfeber på vilken motståndare som helst och Andreas Carlbom som verkligen inte verrkar ha något bäst-för-datum.

För mer statistik från matchen titta in på innebandy.se För att se kvällens highlights titta på innebandy-tv och för bilder, nyheter och övrig info följ Dalen på Facebook. Dalens nästa match blir borta mot Alvsjö 1 oktober och nästa hemmamatch är mot Gävle GIK 7:e Oktober i Umeå Energi Arens Vatten, kom och se rolig innebandy med skän stämn ing och heja från våra killar till en bra säsong.