Tio mål upp mot Örebro

4 oktober 2018 21:47
ssl herr

Dalen fortsätter att gå som tåget i serien och expedierade av Örebro med siffrorna 12-2 i kvällens match. En match där Alexander Hedlund fortsätter att producera mål och där alla femmor fick plats i målprotokollet.

Kvällens match som spelades i gamla hallen inleddes med de sedvanliga bytena av chanser första minuterna, Dalen såg däreot ut som det vassare laget och 5,46 in i matchen inleddes målkavalkaden som mer eller mindre punkterade matchen redan från start. 5,46 sätter Alexander Hedlund 1-0 från slotet på en passning från Ketil Kronberg placerad bakom målet. Ett snyggt och snärtigt mål i power play. 6,07 i princip direkt på tekning efter ål fortsätter Hedlund att skjuta, den här gången från halva offensiva planhalvan på ett diagonalpass från Sebastian Degeryd. Och 6,33 Kan Ketil Kronberg sätta det tredje målet på mindre än en minut. Mattias Ljunggren Skjuter från halva plan och Ketil kan påpassligt peta in returen.

Redan där kändes det som ridå för Örebro och när Sebastian Degeryd 8,09 kan skjuta in 4-0 ut från vänster på pass från Jonas Svahn så förstärks bara den känslan. Dalen kan avsluta första perioden med att 18,03 sätta 5-0 bakom Örebros målvakt. Linus Holmmgren löper genom hela Örebros försvar, skjuter i farten och Ketil är snyggt placerad vid målstolpen och kan peta in returen.

Skotten i första perioden var 14-7 till Dalen och det speglade verkligen matchbilden. Örebro hade inte mycket att komma med framåt och blev straffade på minsta lilla misstag medan Dalen som kollektiv spelade ett offensivt spel där alla var beredda att fylla på bakifrån så väl som offra sig i defensiven.

Andra perioden inleddes lite lugnare både spel och målmässigt. det dröjde till 9,01 in i atchen innan Niklas Brolin-Ljung kan utöka Dalens ledning till 6-0 med ett vasst skott mitt i höga slotet på passning från Pär Forsman. 9,57 tilldöms Örebro en straff, men trots ett mycket snyggt zorroförsök från Emil Ruud i Örebro så gjorde Måns Parjö-Tegner i Dalenburen en snabb räddning.

11,42 utökar Dalen till 7-0 i power play när Jonas Svahn kan prickskjuta in bollen i liten vinkel på passning från Mattias Ljunggren. 12,17 får så Örebro spräcka nollan, Markus Lindgjerdet står för målet och Emil Ruud för assist. Målskyttet i andra perioden avslutas av en mycket vacker variant där Ketil spelar upp bollen till en helt ren Anton Åkerlund som håller bollen i slotet och släpper ut den till Johan Larsson som kommer i fart och målvakten hinner inte runt alls.

Skotten i andra perioden blav 14-7 och även om Dalen "bara" gör 3 mål den här perioden är det en styrka när Måns räddar en mycket kapabel straff och när det är ett mål från varje femma.

Sista perioden hinner bli 7 minuter och 20 sekunder gammal innan Dalen gör nästa mål. Mattias Ljunggren välplacerad i slotet, kan vispa in 9-1 på passning från Anton Åkerlund. Även vid nästa mål är det Åkerlund som står för assisten, den här gången är det Linus Holmgren som kommer i fart bakifrån och bombar in 10-1, tiden 9,53.

14,47 kommer nästa mål för Dalen, Mattias Ljunggren prickar krysset från halva plan med en rejäl kanon. Passet kom från Johan Larsson.

15,55 kommer så Dalens sista mål för kvällen och alexander Hedlunds tredje. Ett snyggt krosspass från Sebastian Degeryd bäddar för skott utifrån höger av Hedlund som cementerar sin plats i skytteliga toppen.

Örebro fåt snygga till siffrorna 17,04 när vi har en trasslig och trång situation framför Måns mål och Isac Hjelm gör mål på pass från Alexander Rindefalk. Skotten i sista perioden blev 10-12 till gästerna och totalt 38-26.

Till matchens hjälte i Örebro valdes Emil Ruud och i Dalen var det ingen skräll att Alexander Hedlund utsågs. Dalen gör en mycket bra match, man slår inte av på takten trots en stabil ledning, alla tre femmor producerar mål och man vinner matchen med 10 mål. efter 5 spelade matcher har Dalen gjort 43 mål och bara släppt in 17, det enda laget som släppt in färre är Växjö som har en match mindre spelad. Idag väljer jag att bara hylla laget som kollektiv annars skulle jag få lyfta fram alla spelare.

För mer statistik från matchen titta in på innebandy.se och för att se målen om och om igen ta en tur till SSL-play

Nu dröjer det till 28/10 innan det är dags för nästa hemmamatch och då möter vi Växjö, det enda andra laget som är obesagret så här långt. Så kom till Umeå enegri Arena och stötta killarna då.