Viktiga poäng i jakten på slutspelet!

19 mars 2019 16:25
SSL Dam

Det var en riktig sexpoängsmatch i kampen om slutspelet som spelades i Kirsebergs Sporthall i Malmö. IBK Dalen kunde vinna matchen med 3-2 efter förlängning. Periodsiffrorna skrev till 0-1, 1-0,1-1,1-0.

Det var en tät och tight match mellan två jämna lag. Hemmalaget Malmö tog ledningen 15.47 i den första perioden genom Ellen Rasmussen. I den andra perioden kvitterar Dalen på straff i periodens första minut genom Wilma Johansson. Camilla Lundin ger Dalen ledningen 12.10 i den tredje perioden när hon prickskjuter in 1-2 vid den första stolpen. Med ca 2 minuter kvar av matchen så drabbas Dalen av en utvisning och det är under den som Malmö lyckas kvittera till 2-2 i spel 6 mot 4 genom Yamou Njai. I förlängningen är det Dalen som avgör genom Natalie Hjertberg.

-Över 60 minuter är det en jämn match som verkligen kan sluta hur som helst. Två bra målvakter i vår egen Matilda Wirthig och Malmös Elin Rosén samt bra försvarsspel gör att det bara står 2-2 efter ordinarie speltid. Det känns viktigt att lyckas vinna i sudden och ta med oss två poäng från matchen. Nu väntar Mora hemma på lördag och vi ska göra allt som står i vår makt för att lyckas säkra slutspelsplatsen på egen hand genom att ta poäng mot Mora. Vi gjorde en bra prestation mot dem i bortamatchen och det gäller att vi prestera en minst lika bra match till helgen för att nå dit. Både vi och Malmö möter två lag i Mora och Endre som tabellmässigt ligger säkra på sin position högre upp i tabellen så det blir härlig avslutning på seriespelet. Så jag hoppas Umeåpublik kommer till hallen för att stötta oss i jakten på slutspelet, säger IBK Dalens tränare Henrik Vilhelmsson.

Matchfakta

1-0 Ellen Rasmussen (Tereza Urbankova),1-1 Wilma Johansson, 1-2 Camilla Lundin (Ellen Berglund), 2-2 Yamou Njai (Ellen Rasmussen), 2-3 Natalie Hjertberg (Amanda Skyltbäck)

IBK Dalen spelar säsongens sista grundseriematch på hemmaplan lördag den 23/3 kl 15.00 när KAIS Mora kommer på besök till Umeå Energi Arena. Vi hoppas så många som möjligt kommer och stöttar laget i jakten på slutspelsplatsen.