Säker vinst mot Hagunda

8 januari 2023 00:40
ssl herr

I den viktiga sexpoänfsmatchhen mot Hagunda i eftermiddags kammade Dalens herrar hem tre säkra poäng och vi fick ytterligare ett kvitto på att Alexander Hedlund är i storform.

Första perioden dominerar Dalen fullkomligt och inleder målskyttet 3,08 in i matchen när Pär Forsman kommer frin på halva offensiva plan och drar iväg ett rejält skott från mitt i banan, assist kom från Niclas Brohlin Ljung. Dalen trummar på och 7,43 kan man utöka sin ledning till 2-0 genom Ketil Kronberg som styr in ett skott från Alexander Hedlund. 10,30 får Wilmer Entall springa in bollen i en snygg spelvändning passningen kom från Oliver Forslind. 12,50 får så Hagunda reducera till 3-1 i en lite trång situation framför Anton Grönlund i dalens målbur. Målskytt var Jonathhan Blomqvist och assit kom från Felix Abrahamsson.

Vi går till pausvila med en tydlig ledning för Dalen och med skottstatistiken 10-7 där Dalen dessutom hade ett antal avslut utanför målburen. Dalen var det klart starkare laget i denna period.

Andra perioden hann inte ens bli en minut gammal innnan Alexander Hedlund kan sätta 4-1 till Dalens fördel genom att mer eller mindre tackla in bollen i mål utan assist. Tiden var 0,57. 1,45 reducerar Hagunda när Adam Nilsbrink kommer i fart och skjuter på bortre stolpen, assist kom från Isak Bengtsson.

Det det går lite stiltje i målskyttet här och Hagunda biter sig in i matchen och ger Grönlund lite mer att göra än i första perioden. 9,25 kan dock Dalen utöka sin ledning ytterligare Alexander Hedlund gör sitt andra mål för kvällen, denna gång från slotet och passningen kom denna gång från Niclas Brohlin Ljung. Men Hedlund är inte nöjd ännu och 17,25 gör han sitt tredje mål för kvällen. Den här gången är det mer eller mindre en kopia på Ketils mål från första perioden med skillnaden att det är Hedlund som styr in bollen och Ketil som står för assisterande skott.

Skotten i andra perioden blev 11-9 och även om Hagunda spelar bättre i den här perioden så är Dalen fortfarande det bättre laget och vinner även den här perioden med 3-1 i mål.

Sista perioden börjar Hagunda jaga och visa tänderna på riktigt och det dröjer till 8,39 innan Dalen kan göra 7-2. Pär Forsman drar på ett skott från sargen som går via ribban in i bortre krysset och vem står för passningen om inte Alexander Hedlund. Hagunda jagar frenetiskt reducering och Dalens andra och tredjefemma får inte mycket tid till eget spel då Hagunda hugger som kobror på minsta misstag men det dröjer till 17,54 när Hagunda tagit ut målvakten innan de kan reducera till 7-3 målet gjordes av Kevin Ahlholm på pass av Mattias Jansson. Slutligen 19,05 får Alexander Hedlund avsluta målskyttet för Dalen genom att sätta 8-3 i tom bur på passning av Viktor Nystedt. Skotten i sista perioden blev 13-12 till Dalen och totalt över matchen 34-28.

Till matchens hjältar valdes från Hagundas sida Markus Åkerfeldt och för Dalen Alexander Hedlund med 4 m¨l och två assit för dagen. Dalen var definitivt det starkare laget idag och dessutomm spelade man innebandy ända till slutsekunden trots en ganska bekväm ledning och jag tror att det kan vara lösningen på en del av de problem vi sett i tidigare matcher. Nu håller vi tummarna för att Anthon Ahlbäck och Wilhelm Vihtari Hanson som båda fick utgå på grund av skada snabbt är tillbaka i spel.

Utöver Hedlund som gjorde en fantastisk match så vill jag ge ut några extra guldstjärnor till Anthon Ahlbäck och Felix Forslund som är så stabila i sin backroll och ändå kan hota framåt, till Oliver Bodén som lyfte Dalens powerplay idag och till hela förstafemman som producerade vad som förväntades och lite till.

för mer statistik från dagens match kolla in innebandy.se. För att titta på alla trevliga mål från matchen surfa in på DalenTV och för nyheter, bilder och andra trevligheter ta en sväng in på vår Facebooksida.

Nu kommer några tunga matcher där vi först möter Storvreta borta 15/1 och sedan Falun på hemmaplan 22/1 och där hoppas jag att så många som möjligt kommer och stöttar killarna och tittar på innebandy när den är som bäst.