Förlust i Sudden efter stark återhämtning

15 april 2019 22:00
ssl herr

Fjärde semifinalen mellan Dalen och Storvreta blev en högljudd, tät och publikfylld match 1797 personer i publiken fick se en stark upphämtning, tätt och fysiskt spel, hög press och en stark laginsats av Dalens herrar men trots att man förde större delen av Sudden Death så stal Storvreta vinsten.

Första periden började lite lugnare än de tidigare matcherna i serien och det dröjde till 4,7 in i perioden innan första målet kom. Storfreta gör 0-1 i power play genom Robin Nilsberth på passning av Alexander Rudd. Första halvan av perioden försöker Storvreta styra och ställa men blir hårt pressade av Dalens backar och har svårt att få etablera uppställt spel i lugn och ro. 10,09 kan Dalen kvittera till 1-1 genom ett fantastiskt klapp-klappspel från back position hela vägen upp genom Storvretas försvar till Johan Larsson som passar Sebastian Degeryd i slotet som sjuter in bollen. Skotten i första perioden skrevs till 4-10 till Storvretas fördel men spegalde inte alls matchbilden då de flesta av Dalens avslut strök utanför målburen aller gick i täckande försvarare.

Period två är det igen Storvreta som tar ledningen 3,25 in i perioden går Albin Sjögren 1-2 på assist av Viktor Andersson och 5,39 kan Storvreta utöka ledningen till 1-3 när Alexander Rudd än en gång passar Robin Nilsberth. Dalen jobbade hårt under perioden men fick inte riktigt till det där lilla sista och Storvreta kunde också ligga lite högre i banan under den här perioden. Skotten i andra blev 10-8 till Dalens fördel och trots att det var Storvreta som stod för målen så kändes Dalen långt ifrån överspelade.

Tredje och sista ordinarie periodn var Dalens rakt igenom. 4,12 in i perioden rullar Ludwig Svensson in 2-3 till Dalen vid bortre stolpen på Assist från Daniel Sonidsson och Viktor Klintsten i Storvretas mål var inte alls med på noterna.

13,06 Kan så Jonas Svahn kvittera till 3-3 när han utan assist klappar in bollen i närmsta krysset. Dalen hade verkligen momentum i det här läget. Därför kändes det mycket orättvist när Storvreta tar ledningen igen 14,37 in i perioden genom Tobias Gustavsson som får in bollen i en het och trång situation framför Måns Parsjö-Tegner i Dalens mål. Passningen kom från Henrik Stenberg.

Det såg ut som om Storvreta hade kopplat greppet och skulle vinna matchen redan i ordinarie tid men med bara fyra sekunder kvar av matchen kan Dalen kvittera. Daniel Sonidsson tråcklar in bollen bakom Klintsten vid första stolpen och taket höll bokstavligt talat på att lätta i hallen. Målgivande passning kom från Ketil Kronberg Skotten i tredje perioden blev 15-4 till Dalen i tredje perioden och mer än ett avslut hade förtjänat ett bättre öde.

I Sudden Death var det Dalen som hade pressen, som hade de vassaste avsluten och som dessutom fick med sig en Storvretautvisning som tyvärr inte resulterade i något mål. istället var det Storvreta som med 39 sekunder kvar på förlängningen kunde avgöra genom Jimmie Pettersson på assist från Henrik Stenberg.

Trots kvällens förlust och den uppförsbacke det innebär i semifinalserien kan jag inte annat än att imponeras av spelet och inställningen som Dalens herrar viade upp ikväll, hade Storvreta haft någon annan målvakt än Viktor Klintsten i målet så hade Dalen kört över Storvreta och han fick också välförtjänt utnämningen matchens hjälte för sitt lag. I dalen var det en minst lika välförtjänt Jonas Svahn som fick ta emot utmärkelsen.

Så många i laget gjorde så mycket rätt ikväll att det inte går att räkna upp alla och hade innebandy varit en rättvis sport hade Dalen utan tvekan vunnit matchen. Men nu tar vi nya tag och ser fram emot nästa match i serien. På onsdag 17:e april om bara två dagar är det dags för nästa möte kl 19:00 och matchen kommer att sändas både på webben och på tv med tanke på starttiden.

Nu håller vi tummarna för att det blir en till hemmamatch i år så vi får bli mer än 2000 på läktarna.

För mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se för bilder från matchen titta in på vår facebooksida och för att kolla in highlights från dagens match se SSL-Play