Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Storvreta – IBK Dalen (6-10): Under radarn, färdigjäst? och en smakstart på säsongen

19 september 2018 22:09
KämpaDalen

Svenska superligan är igång på herrsidan och IBK Dalen spelade sin första match för säsongen borta mot svenska mästarna Storvreta. Och vilken härlig start på säsongen det blev för Dalen som inte bara tog med sig samtliga tre poäng hem, utan även bjöd på ett tvåsiffrigt målkalas!


Storvreta – IBK Dalen (6-10)
Så var säsongen äntligen igång för herrarnas svenska superliga där IBK Dalen ställdes mot de svenska mästarna Storvreta i premiären, på bortaplan. Tuffast möjliga start på säsongen, sades det. Kommentatorn på SSL-play lät mest förvånad hela matchen – en match där Dalen inledde med att ta ledningen och sedan aldrig släppte den. Storvretas stjärnor utstrålade frustration, inte minst Viktor Klintsten som fick en 2+10a för osportsligt uppträdande i tredje perioden. In klev i stället Simon Olofsson och stod för en riktigt fin prestation med flera kvicka räddningar, däribland ett rappt avslut från Dalens Anton Åkerlund som Olofsson motade bort.

Det är förvisso svårt att på riktigt känna den där äkta känslan av att säsongen är igång när den första matchen utspelade sig hemma i soffan och matchen bevittnades via streamen, men vi fick absolut en smakstart på säsongen med både vinst mot det lag som tippats stå som seriesegrare när säsongen väl ska summeras under våren, samt att det gjordes med ett tvåsiffrigt resultat. Javisst, Dalen gjorde tio mål och åtta av dem i spel fem mot fem dessutom.

Samma gamla Dalen... eller?
Ni som har hört diverse innebandypoddar eller läst sammanfattningar och tabelltippningar har säkert ramlat över uttrycket "samma gamla Dalen". Jag tror att det var Sebastian Degeryd som dock svarade fint på det i en av intervjuerna under periodpauserna där han (inte ordagrant återgivet) förklarade att det skett en del ändringar i Dalen där han framför allt tryckte på det faktum att dagens Dalen består av en stor andel unga och hungriga spelare, spelare som vill framåt. Spelare som Sebastian själv till exempel. Sebastian Degeryd som verkligen bidrog till Dalens fina offensiva resultat idag, kvitterade in 2+1 på poängkontot idag och stod för en riktig delikatess när han bland annat assisterade kedjekamraten Hedlund till matchens första mål. Med frågetecken kring Dalens offensiv och ett tomrum som lämnats efter poängplockarna Jim Johansson och Patrik Rokka är vi nog många som frågat oss om "degen" är färdigjäst och redo att gräddas nu. Med den försmak Sebastian bjöd oss på idag kan vi mycket väl ha fått svar på den frågan, men ännu har larmet inte ljudit.

Och när jag ändå är inne på hungriga spelare som vill framåt... Jag måste förstås nämna Alexander Hedlund som smällde in hela fyra bollar i matchen! En spelare som jag upplever flög under radarn i innebandymedia hela föregående säsong och jag frågar mig hur länge till det kommer vara möjligt. Jag tror även att det är många här i norr som har höga förhoppningar och förväntningar på vad Alexander ska kunna uträtta denna säsong. En spelare med en rejäl dos skicklighet och (ursäkta språket) jävligt mycket vilja därtill!

Mindre överraskande...
Var det dock att se hur fantastiskt skicklig och matchavgörande Måns Parsjö-Tegnér är när han är på spelhumör. Det finns en anledning varför han omnämns som en av världens bästa målvakter och är med och tävlar om de åtråvärda platserna i det svenska landslaget. Idag visade han prov på det gång efter annan med en hög nivå matchen igenom och ett flertal mycket viktiga och svettiga räddningar.

En annan mindre överraskning var det att se hur bra de var, tja... hela första femman i Dalen egentligen. Jonas Svahn flög mer eller mindre fram, vare sig det handlade om att jobba hemåt i ljusets hastighet för att skära av farliga vinklar i någon av Storvretas oroväckande kontringsmöjligheter, eller för att själv kontra föredömligt och komma fri och snyggt lägga in bollen bakom Viktor Klintsten. Och visst är det lätt att känna med Jonas i den glädjen han visar när han gjorde målet också. Backparet med Mattias Wallgren och Viktor Nystedt gjorde heller ingen besviken. En oerhört skön kombination av orubblig defensiv trygghet á la Wallgren och oberäknelig "you'll never catch me alive"-offensiv av Nystedt – det är liksom väldigt, väldigt mycket av det goda. Och jag gillar det goda!

Hemmapremiären
För både damerna och herrarna spelas nu på söndag den 23 september då damerna möter Göteborg klockan 14 och herrarna möter Falun klockan 17. Jag vet inte om det kan bli så mycket bättre än så, vilken kanonsöndag vi har att se fram emot!