PIX

Vinst i sekundstrid mot Pixbo

31 januari 2021 20:19
SSL Herr

Dagens match mot Pixbo Wallenstam blev en svängig historia som inte avgjordes förrän i slutsekunderna. Pixbo fick gå från segervittring till förlust på en knapp minut.

Till dagens match välkomnar vi tillbaka både Daniel Sonidsson och Ketil Kronberg efter långa skadeuppehåll.

Första minuterna i första perioden försöker Pixbo stressa Dalen och det är lite skakigt spel av och till men bara 3,59 in så visat Kung Ketil Kronberg att han är tillbaka på planen på alla sätt när han gör 1-0 till Dalen från sin favoritkant. Målet kom efter en kontring och assist levereras från Rasmus Andersson.

9,21 kan Dalen utöka till 2-0 i boxplay. Mattias Ljunggren står för assist och målskytt med ett flipp upp i nättaket är Linus Holmgren.

10,31 reducerar Pixbo när Marek Beneš trycker in bollen på bortre på pass från Jens Milesson.

10,53 kvitterar Pixbo upprinnelsen är lite strul i uppspelsfasen för Dalen och Andreas Stefansson skickar upp bollen till Jesper Andréasson som får komma själv och i fart mot Måns Parsjö-Tegnér i Dalens målbur.

Dalen revancherar sig dock från strulet och 11,45 tar Dalen ledningen igen genom Anton Åkerlund som får stå ensam i slotet, passningen kom från Linus Holmgren och det står 3-2.

18,45 kan Dalen utöka till 4-2 i powerplay. Sebastian Degeryd skickar in bollen på främre stolpen på ett snabbt krosspass från Johan Larsson.

Med en sekund kvar av första perioden talar även Daniel Sonidsson tydligt om att han är tillbaka på planen och gör 5-2 i en löjligt liten lucka på främre stolpen, assist kom från Christoffer Andersson.

Vi går till pausvila med ett resultat som i många matcher är ett slutresultat och med 12-10 i skott. Dalen är det klart bättre laget i första perioden. Men Pixbos spelvändningar oroar en smula.

Andra perioden hinner bli 4,13 när Pixbo börjar äta upp försprånget Dalen hade skaffat sig. Andreas Stefansson gör mål på en backhandknack i slotet, assist Adam Persson. 8,16 reducerar Pixbo till 5-4 Genom Felix Lanver på assist från Marcus Peil.

11,25 tappar Dalen bollen på mittplan och Marek Beneš gör sitt andra mål för kvällen på passning från Förre målskytten Felix Lanver.

11,44 Rasslar Dalen till igen när Sebastian Degeryd vallar in bollen via låret på Jon Hedlund i Pixbos mål. Assist från Niclas Brohlin Ljung.

17,17 utökar Dalen till 7-5 genom Rasmus Andersson på passning från Wilhelm Vithari Hansson.

19,06 reducerar Pixbo genom Marek Beneš på assist från Martin Östholm och slutligen 19,45 kvitterar Pixbo till 7-7 genom Jens Milesson på pass från Adam Persson.

Skotten i andra perioden blev 6-11 till Pixbo och det var en period när spelet böljade rätt friskt, ingen av lagen var täta bakåt och mittplan var allas fiende.

Sista perioden inleder Pixbo som man avslutade den andra det tog bara 28 sekunder för dem att ta lednignen för första gånen i matchen. Felix Lanver stod för målskyttet och Marek Beneš för passningen.

Dalen kämpar hårt för att komma ikapp men det dröjer till 7,59 innan Christoffer Andersson kan ta ett stenhårt avslut i slotet på passning från johan Larsson och det står 8-8 lika.

Både Dalen och Pixbo kämpar för att avgöra. Pixbo drabbas av två utvisningar men reder ut dessa, Jon Hedlund hade hjälp av både stolpar och ribba och han hade även marginalerna på sin sida då han räddar en boll som rullar ned för ryggen på honom men inte över mållinjen.

18,33 gör så Marek Beneš mål igen för Pixbo. passet kom från Martin Östholm och med knappa en och en halv minut kvar att spela står det 8-9 och Pixbospelarna ser segervissa ut.

I det här läget tar Dalen ut målvakten och 19,04 kan Christoffer Andersson drämma upp bollen i nättaket bakom Hedlund för 9-9. Assist kom från Rasmus Andersson.

Med bara fyra senunder kvar, 19,56, kan sagde Rasmus avgöra matchen till Dalens fördel. ett uppsring längs sargkanten, ett steg in i banan och avslut över Hedlund upp i nättaket. Assist kom från Viktor Nystedt.

Skotten i sista perioden blev 10-6 till Dalen och totalt över matchen 28-27 vilket ganska tydligt speglar matchen. Det var svängigt, jämnt och lite struligt.

Till matchens hjältar valdes, för Pixbo, Marek Beneš med sina 4 mål och en assist och för Dalen Måns Parjö-Tegnér som var den stora skillnaden mellan vinst och förlust för Dalen ikväll då han stod för många både möjliga och omöjliga räddningar i mittperioden.

Utöver dessa vill jag självklart lyfta Ketil Kronberg och Daniel Sonidsson som är tillbaka efter att inte spelat på en väldigt lång tid och båda får sina namn i målprotokollet. Christoffer Andersson med två mål och ett assist, Linus holmgren som inte bara springer över hela planen utan även gör mål och passar till två mål. Pär Forsman som är en jätte på planen, framåt men inte minst i defensiven och sist och kanske viktigast ikväll Rasmus Andersson med två assist och två mål varav det sista, så kyligt, matchvinnande.

För mer statistik från dagens match se innebandy.se, för att titta på kvällens mål igen ta en titt på DalenTV och för fler bilder från kvällens match spana in vår facebooksida.

Nu är det några veckors speluppehåll och Dalens nästa match är hemma mot Jönköping 13/2, Linköping borta 17/2 och Falun hemma 21/2.

Väl mött då till fler fantastiska matcher.