Vinst mot Jönköping

13 februari 2021 22:35
ssl herr

På papperet var kvällens match mellan Dalen och Jönköping en match Dalen skulle vinna med lätthet, det skiljde 5 tabellplatser och 12 poäng mellan lagen och Dalen har haft en bra form efter jul. Nu blev det inte så lätt, även om Dalen bärgade 3 poäng till sist.

Det var gästande Jönköping som inledde målskyttet i kvällens match, 3,26 in i första perioden gör man 0-1 Jönköping kommer i en spelvändning efter en bra dalenchans. oliver Lindén står för målskyttet och Joel Wadsten assist.

Dalen replikerar 6,12 in i perioden Anton Ahlbäck passar ut bollen till Daniel Sonidsson som får in bollen under Alexander Gustavsson i Jönköpings mål.

7,38 tar så Jönköping ledningen igen ytterligare ett snabbt uppspel från Jönköping där Rickard Hesmer är sist på bollen och Emil Nilsen står för passningen. En lurig dragning där Hesmer lurar ner Måns Parsjö Tegnér och drar runt honom. 10,58 utökar Jönköping till 1-3 i samband med att en dalenspelare får klubban avslagen och måste byta passar Jönköping på att växla tempo. Målskytt Anderas Nordh assist, Dennis Svensson.

Bara fem sekunder efter tekning reducerar Dalen, Linus Holmgren skickar upp bollen till Anton Åkerlund som drar in bollen på första stolpen i full fart. 12,18 utökar Jönköping till 2-4. Den här gången står Dennis Svensson för målskyttet och Otto Weidman för målgivande passning.

14,02 tilldöms Dalen en straff. Executor blir Christoffer Andersson som lugnt och stilla drar upp bollen på Gustavssons högra sida i höjd med armhålan och det är reducerat till 3-4.

Jönköping får avsluta målskyttet i första perioden när man kan sätta 3-5 efter en total passningsmiss av Dalen där Oscar Rohlin kan sno åt sig bollen och sätta den i mål utan assist.

Skotten i första perioden blev 11-8 till Dalen, och ska jag vara ärlig vet jagi nte om det speglar matchen. Dalen hade stora problem med passningsspelet och det kändes som om ingen tajming alls fungerade. Jönköping spelade inte heller bra men de hade bättre kontroll på var de hade varandra på planen och utnyttjade Dalens missar till fullo under första perioden.

Andra perioden inleder Dalen skyttet och det efter bara 26 sekundere när Rasmus Andersson får två försök från samma plats och Linus Holmgren står för passningen vid båda tillfällena och Dalen kan reducera till 4-5.

5,38 kan Jönköping utöka sin ledning till 4-6, bollen går som på ett snöre genom Dalenförsvaret och Oscar Rohlin kan skjuta in bollen under Måns Parsjö-Tegner som inte riktigt hinner kasta sig runt. Assist kom från Emil Jacobsson.

Efter detta är resten av perioden Dalens, 7,24 reducerar man till 5-6 när Ketil Kronberg skjuter från höga slotet på passning från Mattias Ljunggren. 9,47 kvitterar man till 6-6 när Fredrik Edholm styr in skottet från Linus Holmgren. Slutligen 12,30 Skjuter Viktor Nystedt från ett par steg in på offensiv planhalva upp i nättaket och även denna gång är det Linus Holmgren som står för målgivande passning.

Skotten i andra perioden skrevs till 6-14 och inte heller det kändes som att det speglade matchbilden. Dalen har ryckt upp sig och när man får till passningsspelet är Jönköping statister, men däremellan kommer de i snabba och breda spelvändningar där det oftast är andravågen osm är de farligare. Dalens defensiv känns däremot stabilare i andra perioden och Måns får skotten mer där han vill ha dem än han fick i första perioden.

Sista perioden är det Dalen som tar tag i taktpinnen igen. Man har mer av spelet och 7,55 ger det också utdelning. Johan Larsson skjuter från vänsterkanten och Niclas Brohlin Ljung styr in i öppet mål, och det står 8-6.

12,04 reducerar Jönköping till 8-7 efter en lång press mot Dalenmålet där Lucas Berhardsson tråcklar in bollen i en trång situation framför Måns Parsjö-Tegnér. Oscar Rohlin står för passningen.

13,27 kan så Dalen utöka sin ledning till 8-7 när Anton Åkerlund snappar åt sig bollen, går själv och avslutar från höga slotet.

16,20 tar Jönköping timeout och efter detta spelar man med 6 utespelare mot 5 men trots den tunga pressen står Dalen emot och kan vinna med 9-7.

Skotten i tredje perioden blev 4-11 till Jönköping och den totala skottstatistiken blev 21-33. Jönköping har hög press under stora delar av perioden men Dalens defensiv är stark och man rider ut både boxplay och över 3 minuter av att spela 5 mot 6.

Det var verkligen inte Dalens mest välspelade match för säsongen och det märktes tydligt att man stuvat om i femmorna då Alexander Hedlund var tvungen att avstå match på grund av en lättare skada. Det fanns inte samma stäm i passningsspelet som vi varit vana vid och det saknades också fart under främst första halvan av matchen. Nu reder man ut detta ändå och det är verkligen en styrka, framförallt bör man vara nöjd med sitt spel i numerärt underläge där laget är enormt stabilt.

Matchens hjälte för Jönköping blev Lucas Bernhardsson för Jönköping och Linus Holmgren för Dalen. Att Linus väljs är så självklart då han sin vana trogen är ivägen för motståndarna övarallt på planen och oroar framåt på alla platser. Det är också skönt att både Daniel Sonidsson och Ketil Kronberg fortsätter att producera mål och att samtliga femmor gör mål. Men att vaska om i femmorna gav iaf i den här matchen inte ett önskvärt resultat.

Dalens nästa match är borta mot Linköping den 17:e Februari och nästa hemmamatch är 21:a februari mot Falun.

För mer statistik från dagens match titta in på innebandy.se. för highlights från dagens match passa på att se dem på DalenTV och för bilder och annat ta en sväng förbi vår facebooksida