Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Landslagsspelare stannar i Umeå!

3 mars 2020 15:00

Dalens landslagsspelare Viktor Nystedt blir kvar i Umeå och IBK Dalen. Detta står klart efter att han tecknat ett nytt kontrakt med klubben för ytterligare tre säsonger.


Jag valde att förlänga med Dalen då jag trivs otroligt bra i klubben. Känner också att Dalen ger mig rätt förutsättningar för att fortsätta utvecklas som spelare och där jag är i min karriär nu, så känns det helt rätt att välja IBK Dalen, säger Viktor Nystedt.

Den 23-årige backen kom till IBK Dalen 2014 och har nu spelat sex säsonger i klubben och har verkligen blivit en publikfavorit i Umeå Energi Arena med sina "cost to cost" löpningar.

Vi har fortfarande en rätt ung spelartrupp som jag ser en stor potential i, vilket självklart också bidrar till att det är lätt att se min egen fortsättning i klubben. Tror absolut att vi har en trupp som kan slåss om titlar under de kommande tre säsongerna, säger Viktor Nystedt.

På något vis, känns det som igår när en ung Viktor anslöt från Gamla Stan inför säsongen 14/15. Snabbheten fanns där redan från start och det kändes direkt att om tålamodet fanns, så kommer det här på sikt bli en riktigt bra spelare för oss i Dalen och kanske även för Svenska Landslaget. Nu när vi gjort sex säsonger tillsammans, tittar jag stolt tillbaka på tiden och inser att Viktor steg för steg, tagit sig närmare den potential som finns där. Den senaste säsongen tycker jag Viktor ytterligare utvecklat sin fysik och sitt anfallsspel och börjar nu hitta rytmen i att också kunna vara en passningsspelare av hög klass. Jag är övertygad om att den bästa delen av Viktors karriär finns framför honom och jag är glad över att få försöka hjälpa honom att utvecklas ytterligare. Tillsammans ska vi jobba vidare för att nå ytterligare framgångar tillsammans med Dalen, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.

Det är otroligt viktigt för oss att Viktor har valt att skriva på ett nytt kontrakt. Viktor är en av SSL:s bästa backar och han kommer att fortsätta att utvecklas hos oss, så det känns riktigt bra att vi har lyckats knyta upp Viktor de tre kommande säsongerna, säger klubbdirektör Urban Karlsson.

Viktor Nystedt statistik i Dalentröjan: Grundserie: 168 matcher, 52 poäng (29 mål+23 assist), 52 utvisningsminuter Slutspel: 29 matcher, 4 poäng (2 mål+2 assist), 12 utvisningsminuter Totalt: 197 matcher, 56 poäng (31 mål+25 assist), 64 utvisningsminuter