Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

IBK värvar från IBF!

3 september 2021 11:56

I jakten på att avancemang upp tillbaka till Superligan har IBK Dalen valt att förstärka laget med Yui Takahashi, född 1989. “Det är en tjej med en otrolig tränings mentalitet, som verkligen brinner för innebandy”, säger tränare Caroline Stattin.


Yui, som de senaste 5 säsongerna har spelat i IBF Dalen i Allsvenskan har hela tiden utvecklats och det har synts på hennes poängproduktion. Efter att ha gjort 17 poäng på 57 matcher de första 3 säsongerna har hon exploderat och snittat 1,22 poäng/match de senaste två säsongerna.

“Det känns väldigt kul att få chansen att spela med IBK! Det har varit min dröm sedan jag flyttat till Umeå. Det tog mig 5år att kliva upp till IBK vilket kan anses vara en lång tid, men för mig har det varit en fantastisk och rolig resa”, säger Yui själv.

Redan 2005 var Takahashi med och representerade Japan i VM för första gången. Sen dess har hon hunnit samla på sig en rätt gedigen meritlista. 65 landskamper fördelat på 6 VM-turneringar i A-divisionen, 2 VM turneringar i B-divisionen, 2 Asiatiska mästerskap och 5 VM-kval. Hon har dessutom hunnit spela 2 student-VM utöver det.

Med sina 32 år och den internationella resumén blir hon äldst och den mest rutinerade i laget, med det är inget hon lägger vikt vid. “Jag fokuserar på att köra 100% varje träning och match utan att fundera kring åldersskillnaderna i laget. Jag känner att jag blir bättre för varje år som går och att jag har mer att ge. Jag hoppas att de unga spelarna kan se att hårt jobb ger resultat och att det aldrig är för sent att försöka”.

“Att Yui blivit uppflyttad till IBK känns helt rätt! Hon ger alltid 100% och vill alltid utvecklas. Hos oss kommer hon bidra med ett hårt jobb, härlig energi och hennes avslut som ofta går snabbt och direkt!” säger tränare Stattin om sitt nyförvärv.

Väl synkat med sin nya tränare svarar Yui på frågan om vad hon kommer att tillföra laget under säsongen? “Jag vill sprida glädje och mycket energi i laget. Förhoppningsvis göra några mål också” Vad målsättningen är känns glasklar. “Vinna serien och gå upp i SSL såklart!”, avslutar Takahashi.