Lagkaptener för säsongen 2019/2020

27 augusti 2019 09:54

De är damernas lagkaptener för säsongen 2019/2020! Från vänster: de tre assisterande kaptenerna Matilda Wirthig, Linn Mikaelsson, Caroline Hansen och längst till höger lagkapten Clara Forssen. Här kan du läsa några tankar av lagkapten Clara om sitt uppdrag som kapten och kommande säsong.


Hur känns det att få förtroendet att bli vald som kapten?

Det känns stort och framförallt väldigt ärofyllt, speciellt när jag tänker på vilka som har haft samma roll innan mig. Jag har verkligen haft fina förebilder på så vis, och när jag nu själv fick frågan av ledarstaben kändes det självklart att tacka ja.

Vad ser du som dina viktigaste uppgifter som kapten?

Jag tycker att det absolut viktigaste är att föregå med gott exempel både på och utanför planen och här hoppas jag verkligen att jag kan bidra.

Vad kan du tillföra laget som kapten?

Jag kommer fortsätta att vara mig själv, men rollen som kapten innebär ett större ansvar och det ser jag fram emot. Vid det här laget har jag även hunnit spela några säsonger i Dalen och samlat på mig en del rutin som jag gärna delar med mig av.

Vad har du för känsla om kommande säsong?

Känslan är bra inför seriepremiären. Vi avslutade förra säsongen starkt och förhoppningen är att vi kan ta vid där vi avslutade och bygga vidare på det nu direkt.

Hur är stämningen i laget?

Jag tycker att det känns bra. Seriepremiären närmar sig och jag tycker att det känns bättre och bättre för varje träningspass nu. Vi börjar lära känna varandra som spelare och jag tycker verkligen att det bådar gott inför säsongen.

Lördag 28 september spelar de sin första hemmamatch i serien mot Jönköping i Umeå energi arena, se till att boka in det i era kalendrar!