Forward till IBK Dalen!

27 mars 2020 16:35
SSL Herr

IBK Dalen har gjort klart med John Stenström från allsvenska Wibax-Piteå IBK. John har skrivit på ett 3-års kontrakt med IBK Dalen och kommer att flytta till Umeå i juni.


– Det känns väldigt bra att vi har lyckats värva John till Dalen och han kommer verkligen att utmana våra andra spelaren om speltid. John är en spelskicklig forward med ett bra skott och en hög arbetskapacitet, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

– Jag och min far har följt Dalen sedan många år tillbaka och att man nu kommer få vara en del av den här resan känns fantastiskt. Det har såklart alltid funnits en dröm om att en dag spela i SSL och att nu få göra det i Dalentröjan känns stort. Klubben, ledningen och spelarna gav mig väldigt goda intryck så det fanns inte så mycket att tveka om när möjligheten dök upp. Nu hoppas jag att under dom här tre åren kunna ta nästa steg i min utveckling och få vara med och bidra mot klubbens första SM Guld, säger John Stenström.

– John är en en spännande och väldigt utvecklingsbar spelare som ansluter till oss! Han ger ett genuint intryck och i mina ögon får vi en spelare som vill lära sig mycket. För mig känns det som att han har bestämt sig för att se hur långt han kan ta sig själv som spelare och han är redo att verkligen testa sig själv. En rörlig offensiv spelare med ett fint passningsspel, ett bra skott och en bra grundfysik. Stora utmaningen blir i att spela ett lite intensivare spel både med och utan boll och självklart öka träningsmängden någon nivå till. När han väl acklimatiserat sig hos oss så tror jag att vi kommer att se en väldigt spännande SSL spelare här på sikt säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.

John Stenström statistik i allsvenskan:
90 matcher, 39 poäng (26 mål+13 assist), 18 utvisningsminuter