Söndag
22 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Lördag
25 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 1 match
Onsdag
22 Mar 1 match
Lördag
01 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match

Sjölund byter “Foppaland” mot Björkarnas stad.

16 augusti 2021 11:28

Örnsköldsvik är inte bara en plantskola för ishockeyspelare, utan även till otaligt många duktiga innebandyspelare. En av dem är Lisa Sjölund, född 2001, som nu lämnar Örnsköldsviks IBK för att stärka IBK Dalen i jakten på en plats i SSL.


“Jag valde Dalen för att det är en väldigt professionell förening där damlaget gör en satsning tillbaka till SSL och jag är redo att lägga ner det som behövs för att komma dit”, säger Sjölund.

Lisa, som började sin karriär i Gullänget-Kroksta IBS har spelat 5 säsonger med Örnsköldsviks IBK innan nu studier och SSL-jakt väntar i Umeå. “Dalen var ett bra val för min individuella utveckling”, säger hon.

“Det känns väldigt kul att få in Lisa i truppen. Hon är en laddad person och spelare som alltid ger sitt allt!”, säger tränare Caroline Stattin. “Hon har sina främsta styrkor i defensiven så där kommer hon tillföra mycket till laget. Det ska bli spännande att följa hennes utveckling på nära håll”, fortsätter Stattin.

Vi hoppas också att innebandy publiken i Umeå kommer få se en hel del av hennes offensiva egenskaper. De senaste två säsongerna har hon på 22 matcher i Allsvenskan nämligen stått för 19 poäng. “Jag ser mig själv som en bolltrygg back som gillar att följa med i anfallen men skjuter gärna från bakplan också”, säger Sjölund.

Som för så många andra så slutade förra årets säsong redan i november 2020 för Lisa. “Försäsongen har varit väldigt lång. Jag har kört själv från november fram till april och sedan körde jag fysen med mitt gamla lag fram till Dalens “egenträning” under juli. Jag har främst fokuserat på konditionsträning”.

Att Dalen har en högt ställd målsättning rimmar bra med hennes egna förväntningar. “Vi ska vara ett lag som gör mycket mål och vinner många matcher och att vi tar oss till kvalspel såklart. Från mig själv förväntar jag mig en del backskott och att jag ska bli mer aggresiv i mitt spel utan boll”, avslutar Lisa Sjölund.