Stabil vinst mot Sirius

10 oktober 2021 20:17
ssl herr

I kvällens match var det Sirius som gjorde både det första och sista målet men däremellan var det Dalens herrar som dominerade matchen med både spelet och antalet mål. Efter dagens omgång leder laget dessutom SSL-Herr som enda obesegrade lag i serien.

Första perioden hann bli 2,17 innan första målet kom, Dalen hade några kvalificerade chanser innan men Jacob Pettersson i Sirius målbur såg till att dessa blev resultatlösa. Istället kom Sirius i ett snabbt uppspel där Kevin Söderling spelade upp bollen till Christian Sandsund i slotet som vispade in bollen i krysset från stolpen.

Dalen kämpar och sliter och har massor av avslut strax utanför eller i händerna på Pettersson i Siriusmålet, men 11,12 kan Dalen kvittera när Anton Åkerlund erövrar bollen i offensivt hörn och skickar ut den till Daniel Sonidsson som står helt omarkerad i slotet.

13,04 Tar sen Dalen ledningen med 2-1 Daniel Sonidsson stod den här gången för assiten i ett snabbt uppspel medan Johan Larsson tog hand om målskyttet.

16,09 Kan Dalen utöka sin ledning till 3-1 när Emil Wiklund passar över till Viktor Nystedt som flippar upp bollen i nättaket vid första stolpen.

Vi går till pausvila med skotten 14-6 vilket definitivt speglade matchbilden, Sirius saknar lite tyngd och tajming i den här perioden så de få gånger de kom till avslut fanns både täckande spelare och Måns Parsjö-Tegnér välplacerade. Dalen å andra sidan bombarderade Jacob Pettersson med skott hela perioden och utan honomm i mål hade sifforna sett ännu dystrare ut för Sirius.

Andra perioden fortsätter som den första slutade Ett offensivt Dalen som stressar Sirius högt i banan och ser till att deras målvakt får en riktig genomkörare. 10,16 Utökar Dalen sin ledning ytterligare när Michel Wöcke norpar åt sig bollen och avlossar skott från halva offensiva planhalvan. Målet var utan assist.

Där lossnar det för Dalen och 12,38 gör Ketil Kronberg 5-1 från sin favortiposition på högerkanten på assist från Viktor Nystedt med en lurig skottfint. 12,57 Gör Albin Carlsten 6-1 när han springer in bollen på passning från Anton Ahlbäck.

Slutligen 14,22 kan samma Albin Carlsten göra 7-1 på pass från Michel Wöcke.

Skotten i andra perioden blev 16-3 till Dalen och Dalen var verkligen så överlägsna i sitt spel. Sirius kändes väldigt bleka och hade svårt att etablera någon form av organiserat spel på Dalens planhalva.

Sista perioden får ett lite annat utseende. Sirius försöker komma ikapp eller iaf snygga till siffrorna medan Dalen vilar några spelare och luftar Oliver Bodén, Lucas Arvidsson och David Karlsson. Det är då inte så förvånande att Sirius kämpar sig till en reducering. 11,20 Kan Max Sjöman komma i långa kliv och få in bollen under Måns i Dalenmålet, assist kom från Emil Thorwid.

Dalen replikerar ganska snabbt på målet när Michel Wöcke gör sitt andra mål för kvällen i ett snabbt uppspel, målgörande passning kom från Lucas Arvidsson och tiden av 12,42.

18,31 fastställer så Sirius slutresultatet till 8-3 när Kevin Söderling får till en lyftning i en trång och stökig situation framför Dalenmålet. Assist kom från Christian Sandsund.

Skotten i tredje perioden blev 9-10 till Sirius fördel och totalt blev skottstatistiken 39-19.

Dalen gör ett riktigt bra match de två första perioderna och gör rätt i att vila en del spelare i sista perioden, på det hela taget en väl genomförd match där alla spelare verkligen jobbar för laget och för Dalens spelidé. Till matchens hjältar valdes i Sirius isak Forsberg och i Dalen Johan Larsson som på sedvanligt sätt sprang över hela planen oavseett om han kastar sig in för att bryta en passning från motståndarna eller om det är offensivt i skott eller passningar. Utöver Johan vill jag gärna ge några extra guldstjärnor till våra unga spelare som exempelvis Felix Forslund och Lucas Arvidsson som kommit in i laget bra. Till Anton Åkerlund som såg till att Jacob Pettersson i Sirius mål fick en väldigt svettig kväll, det var bud på mål nästan varje gång Åkerlund hade bollen på offensiv plahalva och slutligen Pär Forsman som verkligen hatar att låta en motståndare ha bollen.

För mer statistik från kvällens match titta in på innebandy.se för att se matchens alla mål om och om igen ta en titt på SSLPlay och för bilder och annat smått och gott surfa in på vår facebooksida

Dalens nästa match i SSL blir på bortaplan mot Mullsjö den 23:e oktober klockan 16:00. Nästa hemmamatch är mot Pixbo Wallenstam 31:a Oktober. Före den matchen har man returmötet mot Växjö i Svenska cupen på hemmaplanplan den 26/10 kl 18:30...

Gör nu som närmare 1000 andra innebandyfans. kom och heja fram Dalen nästa match.