"Brolle" summerar

18 november 2019 10:30
SSL Herr

På lördag har vi passerat en tredjedel av säsongen och det är helt klart så att tiden går fort när man har roligt. Det tycker jag verkligen är något som symboliserar vårt lag på ett bra sätt. Oavsett resultat, oavsett om det är träning eller match så tycker vi ledare alltid att vårt lag är så roligt att arbeta med.


Samtliga runt laget gör sitt bästa när vi ses för att vi ska fortsätta utvecklas tillsammans och det är något vi i ledarstaben värdesätter väldigt högt. Trots att det varit en väldigt utmanande start på serien för oss, med 10 matcher på 35 dagar och en trupp som dragits med en hel del småskador har humöret varit bra och vi har stöttat varandra på ett bra sätt. Det känns väldigt spännande nu när truppen börjar vara relativt skadefri och torsdagens träning (14/11) var en av de mest intensiva träningarna vi upplevt under en lång tid.

Spelmässigt tycker jag att vi för två säsonger sedan inledde en ganska stor förändringsprocess, en process som på allvar började märkas under slutet av föregående säsong. Vi har blivit betydligt aggressivare i vårt sätt att spela försvar och vi i ledarstaben tycker oss uppleva att vi vinner fler dueller/bollar och skapar på så sätt fler chanser att vända spelet än tidigare. Oavsett om vi spelar ett högre eller lägre försvar ska vi vara ett aktivt lag som gärna vill sätta press på våra motståndare. Även med boll vill vi försöka vara lite aktivare än tidigare och även i anfallsspelet lägga ner ett stort arbete i löpningar utan boll för att öppna möjligheter för våra medspelare. Vi hoppas också att publiken hjälper och stöttar oss i detta sätt att spela, för det är en filosofi som kräver mycket energi och hög närvaro av samtliga på banan. Att få lite extra energi av publiken på hemmaplan kommer att höja vår innebandy ytterligare är vi fullkomligt övertygade om.

Just nu upplever vi att våra spelare generellt har en positiv utvecklingskurva! Att vi haft många spelare som bidragit har hittills varit helt avgörande för oss pågrund av de olika skadeproblemen som funnits kring laget. Vi tror och hoppas att samtliga spelare i truppen fortsätter lägga ner ett stort arbete nu i fortsättningen av säsongen, då kommer vi att vara riktigt starka!

Nu ser vi närmast fram emot matcher mot Visby, Helsingborg och Pixbo och dessa kommer på olika sätt innebära utmaningar för oss. Vi upplever det som att lagen i SSL har en högstanivå där de kan utmana i varje match, men vi är ett lag som jobbar stenhårt för att hålla en jämn nivå i varje match vi spelar. Och vi vet att håller vi i nivån vi haft under hösten, så kommer alla lag att få slita ordentligt om de ska slå oss.

Hoppas få se många på plats i publiken nu under säsongen! Vi lovar er att vi jobbar stenhårt vid varje tillfälle för att bli bättre och tillsammans med er i publiken vill vi ha så hög energi som möjligt varje gång vi spelar!

Väl mött i Umeå Energi Arena Vind framöver under vintern!