U-19 landslagsstjärna klar för IBK Dalen

1 november 2018 11:28
SSL Dam

Nu är det klart att 18-åriga RIG-spelaren Wilma Johansson som har IBK Luleå som moderklubb och som kom via Notvikens IK till RIG inför säsongen 2016/2017 kommer att spela med IBK Dalen resten av denna säsong med en dubbellicens. Wilma går sista året på riksinnebandygymnasiet.


-Vi är väldigt glada och tacksam att vi fick frågan av riksinnebandygymnasiet att göra denna lösning för Wilma. Vi i Dalen är säker på att hon kommer att trivas i laget och föreningen samt att hon är redo för att fortsätta sin utveckla hos oss i Dalen, säger klubbdirektör Urban Karlsson.

-Wilma har visat på de träningar hon gjort med oss att hon är en spelare med fantastiska egenskaper och hon kommer förhoppningsvis att bidra med mycket positivt till vårt spel framförallt i de offensiva delarna, säger tränaren Henrik Vilhelmsson.

-Det känns riktigt kul och spännande att få möjlighet att spela med IBK Dalen och jag tror på en bra och lång säsong, säger Wilma Johansson

-Från RIG brukar vi vara restriktiva mot att lyfta upp spelare till SSL innan de gått ut gymnasiet, men i Wilma Johanssons fall tycker vi det är ett naturligt steg i hennes karriär. Wilma har spelat i den näst högsta serien sedan hon var 13 år och har inga reella utmaningar kvar i den miljön. Att hon nu får chansen att blir en pusselbit i Dalens lagbygge under deras strävan mot slutspel känns spännande och rätt - för alla inblandade. Med sin teknik och sitt ovanligt begåvade spelsinne blir Wilma Johansson förr eller senare en attraktion i SSL, säger RIGs Peter Svensson-Hörnsten.

Wilma har på 54 matcher i allsvenskan under sin tid på RIG noterats för 51 mål och 47 assist och har till dags datum gjort 12 u-19 landskamper där hon gjort 13 mål och 18 assist vilken gör henne till en av de poängstarkaste spelare i u-19 landslaget genom tiderna. Wilma är med i U-19 truppen som ska spela Euro Floorball Tour i Schweiz 9-11 november.