Övertygande seger för damerna mot obesegrade Pixbo!

4 november 2019 13:30
SSL Dam

Det var inte mycket som talade för en hemmaseger inför lördagens match för damerna när obesegrade Pixbo kom på besök, men vilken match det bjöds på från hemmalaget Dalen. När slutsignalen ljöd för den tredje perioden stod det 7-1 på resultattavlan i hemmalaget Dalens fördel.

-Under de tidigare matcherna vi gjort så har vi blandat och gett för mycket i vår prestation och det här är egentligen första gången vi gör en bra match över 60 minuter. Vi hade några sådana insatser på försäsongen och vi har jobbat hårt för att studsa tillbaka till att nå den prestationen igen. Mot Pixbo spelar vi med en härlig energi och offervilja i försvarsspelet samt att spelet med boll tagit ytterligare ett steg. Vi gör hela sju mål framåt mot ett försvarsstarkt Pixbo samtidigt som vi håller ihop det defensivt under hela matchen, säger IBK Dalens tränare Henrik Vilhelmsson.

Kommande helg väntar Nacka på bortaplan och laget blickar redan fram mot den matchen. -Mot Pixbo visar vi att vi kan slå alla lag om vi spelar som vi vill spela och det gäller för oss nu att plocka fram det spelet varje träning och match framöver. Bra prestationer är inget man bara får utan något man förtjänar så det är hårt jobb som gäller, avslutar Vilhelmsson.

Se foton från matchen

Damernas nästa match spelas på lördag den 9 november kl 16.00 på bortaplan mot Nacka Wallenstam.

IBK Dalens mål mot Pixbo:

1-0 Alva Nybjörk (Anna Jansson), 2-1 Emma Bäcklund (Anna Jansson), 3-1 Sandra Johansson, 4-1 Emma Bäcklund, 5-1 Anna Jansson (Alva Nybjörk), 6-1 Clara Forssén (Caroline Hansen), 7-1 Elina Hirvi (Isa Jonsson)

Hör matchens lirare Anna Jansson efter matchen!

Hör Emma Bäcklund efter matchen där hon noterades för sina två första mål i SSL.