Förlust mot Storvreta i kvällens match

2 oktober 2022 21:03
ssl herr

Efter herrarnas inledning på säsongen var det nog ingen som trodde på några säkra poäng mot Storvreta i dagens hemmamatch och så blev det också, Vreta tog hem segern klart men med Dalenfärgade glasögon på så käänns det som att spelet sitter bättre och att det i nuläget bara är målskyttet som fattas.

Första perioden kände lagen lite på varandra de första minuterna och det var Dalen som hade den vassaste målchansen under första fem även om Måns Parsjö vägrade ge vika mot sina gamla lagkamrater. ganska precis 6 minuter in i matchen fick Storvreta ett frislag vid sargen på halva offensiva plan och Carl Kostov Bredberg fick stå för målgivande passning när Albin Sjögren kunde sätta 1-0 via toppen på Anton Grönlunds mask och precis under ribban. 47 sekunder senare kommer Storvreta i en spelvändning där Dalenförsvaret inte riktigt hinner med och Filip Eriksson kan styra in bollen vid främre stolpen på en diagonal från Emil Helmrich och det står 0-2. Dalen får här lite andas lite och komma in i matchen bättre, men tyvärr är Parsjö omutlig i storvretas mål. Istället är det Storvreta som utökar sin ledning till 0-3 denna gång heter målskytten Oskar Enquist och målgivande passning kom från Nilkas Winroth Nelin.

Vi går till paus med känslan att Storvreta fått göra tre enkla mål medan Dalen fått streta i motvind och inte riktigt kommit hela vägen. Skotten i första perioden blev 8-12 och speglar spelet bättre än målprotokollet gör.

Andra perioden hann inte bli mer än 13 sekunder gammal innan Storvreta utökar igen denna gång är det Andreas Stefansson som står för målskyttet på assist från Albin Sjögren. Ett snabbt uppspel där Sjögren och Stefansson väggspelar sig upp mot målet i en två mot ett situation. Efter detta så drabbas först Dalen och sen Storvreta av var sin utvisning och Dalen reder ut sitt boxplay på ett föredömligt sätt och Anton Grönlund storspelar verkligen i dalenkassen. Tyvärr så är Storvretas boxplay minst lika bra så båda lagen blir resultatlösa i power play. 17,38 utökar Storvreta sin ledning igen denna gång till 0-5 och det är Albin Sjögren som ligger bakom målet med ett snabbt uppspel och en passning från sarg till Andreas Stefansson i höga slotet som inte missar när han är helt fri.

Skotten i andra perioden blev 6-15 till Storvreta och även om det må låta mycket så beror det på att Dalens vassaste chanser gick just över eller utanför storvretamålet och därför inte räknas in i statistiken.

Siste perioden får så Dalen äntligen hål på Måns Parsjö, Alexander Hedlund avlossar ett skott mot bortre stolpen där Ketil Kronberg styr in bollen i öppen bur. ett riktigt klassmål och det står 1-5.

15:40 utökar Storvreta till 1-6 i tom bur när Dalen spelar 6 mot 5 för att snygga till siffrorna. Albin Sjögren drar iväg en backhandknack från frislag på egen planhalva och bollen rulllar försmädligt in mitt i målet. Avslutningsvis får Emil Helmrich göra 1-7 i öppen bur på pass av Otto Weidman, tiden var 19:11. Skotten i sista perioden blev 6-9 till Storvreta och totalt var skottstatistiken 20-36 och tyvärr vinner man inga matcher med den statistiken.

Till matchens hjältar valdes i Storvreta Andreas Stefansson och i Dalen Wilhelm Vihtari Hansson. Den sistnämnde jobbade verkligen hårt över hela planen och backade inte från en enda närkamp. Små guldstjärnor i övrigt går till Emil Viklund som var så nära att få göra mål, inte bara en gång. Till Alexander Hedlund som tag ett stort ansvar både framåt och bakåt och till Felix Forslund, Ludwig Svensson och Viktor Nystedt som är såna klippor på backsidan.

Nästa match är borta mot Falun den 9;e oktober och nästa hemmamatch är 16:e otober när vi möter Jönköping, kom gärna och heja fram vårt lag nästa match och se rolig innebandy.

För mer statistik från dagens match surfa in på innebandy.se, för att se matchens alla mål ta en titt på DalenTV och för nyheter, uppdateringar och bilder klicka dig in på vår facebooksida.