Stabil vinst mot Djurgården

9 januari 2022 22:01
ssl herr

Trots att gästande Djurgården tog ledning tidigt i matchen och första perioden var jämn målmässigt så var det tydligt att Dalen var det klart bättre laget och ju längre matchen led desto tydligare blev skillnaden.

Första perioden inleddes lite chockartat när gästande Djurgården kunde sno åt sig bollen och tura in 1-0 redan efter 26 sekunders spel. Alexander Dahlberg skickar upp bollen mot en löpande Villiam Aspegren som lyckas stöta in en studsande boll bakom Anton Grönlund i Dalenmålet. 5,03 kan Dalen kvittera när Felix Forslund får stå ohotad och skjuta från höga slotet och bollen går in under Andreas Rehn i Djurgådens målbur. Assist för målet kom från Alexander Hedlund. 8,27 tar Djurgården ledningen igen. Även denna gång i en spelvändning Teodor Svensson skickar över bollen till Hannes Kjellberg och där hinner tyvärr inte Anton Grönlund med runt.

10,01 kan Dalen kvittera igen och vilken kvittering det var. Johan Larsson lyfter bollen från egen zon till Daniel Sonidsson som klipper till ett direktskott på halvvolley mot bortre stolpen.

Resten av perioden är det Dalen som har fördelen men det blir inga fler mål, dock speglar skottstatistikens 14-9 ganska tydligt att det är Dalen som suttttit i förarbåset i matchen. Det har inte varit någån tempostark period däremot vilket förmodligen gynnade Djurgården.

Andra periodens första hälft blev något av ett sömnpiller, Ingen av lagen fick riktig ordning på sitt spel och för Dalens del skulle jag säga att publiken nog förväntade sig ett rakare och mer tempostarkt spel, försvaret fungerade däremot bättre och laget kändes inte lika framtungt som det var i första perioden.

11,58 börjar det ordna upp sig när Pär Forsman kan skjuta in 3-2 från halva offensiiva planhalvan på pass från Daniel Sonidsson nere i hörnet. 13,58 utökar Dalen sin ledning till 4-2, Emil Wiklund skickar en diagonalpassning över hela planen till Ketil Kronberg som daskar in bollen vid första stolpen bakom Rehn.

Skotten i andra perioden blev 6-6 till de båda lagen och Anton Grönlund fick göra några riktigt viktiga räddningar i början på perioden.

Sista perioden Får dalenpubliken glädjas åt att Rasmus Andersson är tillbaka i spel igen efter en långdragen skada. och endast 4,28 in i perioden presenterade han sig även för Djurgården genom att göra 5-2 i powerplay på passning från Emil Wiklund. Den spelsugne backklippan var inte nöjd med det. 7,46 passar han på att göra sitt andra mål denna gång på passning från Daniel Sonidsson och det står 6-2 till Dalen.

14,21 reducerar Djurgården till 6-3 när Patrik Kareliusson sprätter upp bollen i krysset från väldigt kort avstånd i en trång situation framför dalenmålet. Målgivande passning kom från Alexander Dahlberg.

De sista 3 och en halv minuterna tar Djurgården ut målvakten och pressar för att snygga till siffrorna och förutom att det resulterade i att Daniel Sonidsson kunde fastställa slutresultatet till 7-3 utan assist så måste jag ge enstor eloge till Andreas Rehn i djurgårdsburen som lyckades kasta sig in och rädda ett skott glidande på mage, nåt som Umeåpubliken applåderade då det var så snyggt. Skotten i sista perioden blev 6-7 till gästerna och totalt 26-21 till Dalen.

Till matchens hjältar valdes i Djurgården Alexander Dahlberg med två målgivande passningar för kvällen och i Dalen Anton Grönlund i dalenmålet, väldigt passande utnämningar. Förutom dessa vill jag gärna ge en extra guldstjärna till Felix Forslund som är en väldigt bra tvåvägsspelare, Alexander Hedlund som jobbar hårt och tar smarta avslut och sist men inte minst Rasmus Andersson som trots långvarig skada och bara ett träningspass med laget går in och gör två mål på den enda period han fick spela ikväll.. Jag misstänker att han nog vill spela mer nästa match, eller som han själv sa efter matchen "-Nu går tåget"

Nästa match för herrarna är borta mot Helsingborg den 16/1 och nästa hemmamatch är 26/1 mot Mullsjö, välkomna med vaccinpass för att heja fram killarna då.

För mer statistik från dagens match rekommenderar jag innebandy.se. För att se kvällens mål om och om igen titta in på DalenTV och för bilder och annan info om och kring laget ta en sväng till vår facebooksida.