Intervju med Linus Holmgren

17 april 2020 09:03
SSL Herr

Du skrev på ett nytt avtal med Dalen. Kan du berätta lite om varför du valde Dalen? - Jag gillar skarpt alla grabbarna som man spenderar några timmar i buss med varje säsong, så det ska bli kul att fortsätta med det även nästa år. Jag har fått komma in bra i laget, föreningen och allt runtomkring under mina första två år, vilket var en stark bidragande faktor till att jag valde att fortsätta.


Hur ser du på nästa säsong?
– Vi har ett väldigt talangfullt lag och jag tror att vi kan bli ännu starkare nästa år. Det finns en bra bredd och fin blandning av olika spetskvaliteter, men alla bidrar samtidigt med samma hårda jobb, vilket jag tror är vår viktigaste framgångsfaktor. Med tanke på hur tråkigt det slutade den här säsongen hoppas jag verkligen att vi får uppleva ett slutspel tillsammans med publiken nästa år.

Hur känns det såhär i coronatider?
– Det har varit en märklig känsla efter att säsongen slutade så abrupt. Det har nästan känts lite overkligt. Men samtidigt är det inte så mycket att göra åt, utan nu börjar arbetet för nästa säsongen som förhoppningsvis blir av.

Berätta lite om vem du är som spelare för de som inte vet.
– Jag är väl en ganska klassisk center som försöker bidra så gott jag kan åt båda hållen på banan. Jag jobbar så hårt jag kan för att försöka hjälpa mina medspelare till bra lägen. Ibland kan det vara så lätt att spela ut bollen i fickan och springa upp en yta, sen är det bara att vänta på att CA eller Åkerlund slungar upp bollen i krysset.

Vad har du tränat på mest under din karriär?
– Oj, svårt att säga. Det är kanske främst bollkontrollen. Jag har väl inte direkt någon flärdfull teknik, men jag har försökt träna på att alltid ha kontroll på vart jag har bollen.

Vilken tränare har betytt mest för din karriär?
– Jag har haft flera bra tränare. Jonte har ju såklart hjälpt mig mycket under dessa två år och även när jag hade honom på NIU under gymnasiet. Sen hade jag i tidig ålder Jerker Jeremias och Tobias Eklund som verkligen fick mig att tycka det var kul med innebandy. Den har jag haft under längst tid är dock Daniel Jernberg. Han hjälpte mig mycket med att forma mitt spel och lärde mig om hur jag skulle tänka på planen. Det var också under den tiden i min karriär då jag behövde det allra mest. Det är jag tacksam för.

Vad gör du helst på fritiden när det inte är innebandy?
– Gillar mest bara att umgås med sambon, familj och vänner. Det läggs rätt mycket tid på skola och innebandy annars, så då är det skönt att bara hänga med folk.

Hur var du när du gick i skolan?
– Haha lite olika. På dagis var jag tydligen lite busig, för en lärare döpte en macksort till ”busmackor” pga att det var mina favoritmackor. Sen resten av skolgången har jag nog inte varit så stökig.

Ett stort barndomsminne från när du var liten (det behöver inte vara innebandy)?
– Det blir nog innebandy ändå. Jag har ett minne från när jag var rätt liten då min farbror spelade i Dalen och då jag fick gå ner på planen för att spela med laget efter en match. Det tyckte jag var mäktigt.

Tre låtar som får dig att tagga till?
– Snart Skiner Poseidon - Joel Alme
– I’m Gonna Be (500 Miles) - The Proclaimers
– Rock and Roll Part II - Gary Glitter

Vilken musik spelas i omklädningsrummet?
– Inte en tvärlätt fråga att svara på. Vår utsedda DJ, Daniel Sonidsson, är lite som ett Kinder-ägg. Man vet aldrig riktigt vad man kommer att få, men det är alltid spännande. Han kör rätt mycket norskt.

Om ni sover på hotell, vem bor du med?
– Jag bor oftast med Johan Larsson, men det är rätt ofta 3-mannarum, så det kan variera lite. Någon av Anderssons brukar ofta vara med.

Om du hade varit sportchef för Dalen, vilka tre spelare hade du velat ta in, men du får bara välja en ifrån Dalen?
– Oj, väldigt tuff fråga. Från Dalen hade jag nog tagit in Ketil Kronberg, för vad vore Dalen utan Kapten K? Sen hade jag nog tagit in Filip Eriksson och Jan Zaugg. Den trion hade man inte velat möta.

Vilken spelare är mest sevärd i ligan?
– Det är nog just nämnda Zaugg. Eller Måns Parsjö-Tegnér.

Nu när vi närmar oss sommaren, har du några planer för den?
– Nej inte direkt, det är ju lite ovisst hur allt kommer att se ut i sommar. Det blir nog bara att vara hemma.

Är det något du vill hälsa fansen där ute i Sverige?
– En visdom från en god vän och gammal lagkamrat: ”Skjut lågt”.