Söndag
03 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Måndag
18 Jan 1 match
Torsdag
21 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Söndag
28 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

Landslagsstjärna stannar i Umeå!

9 februari 2021 09:40
SSL Herr

IBK Dalens stjärnmålvakt Måns Parsjö-Tegnér har nu bestämt sig för att fortsätta satsningen i IBK Dalen. Måns, som kom från IBF Falun inför säsongen 2015/2016, har verkligen gjort succé i Dalentröjan. Han har tagit steget till att bli en av världens bästa målvakter och han har under tiden i IBK Dalen blivit bofast i Svenska landslaget samt blivit utsedd till Superligans bästa målvakt säsongerna 2015/2016 och 2018/2019.


– Det känns otroligt bra att vi har skrivit ett nytt kontrakt med Måns. Han är en av världens bästa målvakter och en kille som alltid gör sitt bästa för att laget skall lyckas. Måns är en viktig del i vårt arbete för att bli världens bästa klubblag, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

– Det känns bara bra att förlänga och i mitt huvud så har det i slutändan inte funnits några riktiga alternativ till att fortsätta min satsning i Dalen. För mig har allting i Dalen varit fantastiskt från första stunden, klubben och spelarna har tagit väldigt bra hand om mig och jag har fått min plattform för att utvecklas som person och innebandyspelare. De här åren 6 år har gått väldigt snabbt och jag trivs bättre än någonsin. Vi har ett riktigt bra, förhållandevis ungt och hungrigt lag så jag tror vi kan uppnå riktigt stora saker med. Vi har massor av spelare som utvecklats oerhört mycket och ett spelsätt som ger oss flera dimensioner till där vi fortfarande har mer att hämta även om vi kommit långt på vägen. I klubben finns allt jag behöver för att satsa mot kommande VM där ambitionen självklart är att få spela och vinna finalen i Helsingfors till att börja med. Jag tror väldigt mycket på oss kommande åren och att vi är att räkna med, säger Måns Parsjö-Tegnér.

– Vilken fantastisk nyhet att Måns fortsatt kommer att försvara de svartvita färgerna! Jag tror nog vid det här laget att de flesta känner innebandyspelaren Måns och vilka egenskaper han besitter. En storväxt målvakt som dessutom är rörlig och bra i sidled och som nu också de senaste åren utvecklat sin kastarm ordentligt till att vara ett riktigt offensivt hot i spelvändningarna. Lagkamraten Måns, som jag träffar i princip varje dag har verkligen växt ut till en ledare i det här laget och en ambassadör för IBK Dalens verksamhet. Måns kräver alltid 100 % av sig själv vid varje träning och match och ställer också krav på sina medspelare när det kommer till engagemang och fokus. Hungern att vilja utveckla både sig själv och laget är nog den främsta egenskapen och vi ser fram emot mer tid av Måns i Umeå och IBK Dalen, säger IBK Dalens tränare Jonatan Brolin.

Denna nyhet presenteras av Furniturebox.se