Vinst i säsongsdebuten mot Storvreta

19 september 2021 21:42
ssl herr

Så är säsongen igång igen för oss som älskar att se en liten plastboll misshandlas i tre gånger 20 minuter. För oss Dalenfans blev det dessutom bästa tänkbara säsongsdebut med uddamålsvinst mot Storvreta i första matchen. En svängig, snabb och ganska tuff match där Dalens press-spel och snabbhet fällde avgörandet.

Första perioden inleddes utan någon tvekan från Dalens sida, laget sätter högg press och högt tempo från första bytet. Storvreta hamnar lite på hälarna och Dalen har de klart vassaste chanserna första fem minuterna.

5,57 kan Dalen ochska ta ledningen när Anton Åkerlund passar snett bakåt till Pär Forsman som får på ett rejält dragskott som susar in bakom Viktor Klintsten i Storvretas målbur.

Resten av perioden förblir mållös trots ett antal goda försök från både Emil Wiklund, Daniel Sonidsson och Rasmus Andersson. Skotten i första perioden blev 4-4 till de båda lagen men med klar mersmak för Dalen då merparten av Storvretas skott gick rakt på Måns Parsjö-Tegnér i dalenburen som inte hade några problem med att mota undan dem.

Andra perioden blev en helt annan historia där Storvreta försökte och till stor del lyckades med att bromsa ner Dalen och samtidigt höja sitt eget tempo. Det dröjer ändå till 10,01 in i perioden innan Storvreta kan kvittera till 1-1 och det skedde dessutom i spel fem mot fyra då Dalen hade en spelare utvisad. Målet kom från Liam Åström i högra kanten av slotet på ett diagonalpass från Rasmus Sundstedt.

14,11 tar så Storvreta ledningen för första gången i matchen när Andreas Stefansson kommer vldigt tätt inpå Måns i målet och lyckas studsa in bollen stolpe in. Assist på det målet kom från Emil Helmrich. 16,51 en ynka sekund efter att Dalen blivit fulltaliga efter kvällens andra utvisning lyckas Storvreta utöka sin ledning till 1-3, denna gång genom veteranen Rasmus Sundstedt som lyckas lirka in bollen i ett väldigt litet hål vid första stolpen, assist kom från Liam Åström.

Dalen kan avsluta perioden med att reducera till 2-3 när Anton Åkerlund kommer ensam mot Klintsten i hög fart och Får in bollen i midjehöjd, assist kom från Pär Forsman tiden var 18,52.

Skotten i andra perioden var 7-12 till Storvreta och speglade i stort matchbilden där Dalen hamnade lite snett ett tag och fick två utvisningar emot sig samtidigt som Rasmus Andersson tvingades kliva av till följd av skada.

Sista perioden kämpar 'Dalen för att komma ikapp och går ner på spelare vilket också i förlängningen ger utdelning.. 11,45 kan Dalen kvittera när Anton Åkerlund och Pär Forsman samarbetar framför Storvretas mål, sist på bollen den här gången blev Pär Forsman.

12,41 När Dalen ändå har farten uppe ser Allas vår favoritnorrman Ketil Kronberg till att Dalen tar ledningen med 4-3 välplacerad i slotet på en passninng från Alexander Hedlund fastställer han slutresultatet.

Trots att Storvreta pressade på slutet, tog ut målvakten och gjorde allt i sin makt för att kvittera igen var det närmare att Dalen gjorde ytterligare mål än att Storvreta skulle lyckas och det tack vare bra försvar och världsspel av mannen mellan stolparna, Måns Parsjö-Tegnér.

Tyvärr fick jag aldrig någon skottstatistik från sista perioden så där kan jag inte ge några besked. Till matchens hjältar valdes i Storvreta Rasmus Sundstedt och i Dalen Pär Forsman, fullkomligt rimliga val från poängplockarna i de båda lagen.

Sammanfattningsvis gör Dalen två bra perioder med ett litet fall av hicka på mitten, men överlag såg det bra ut. Emil Wiklund springer och jagar boll till synes helt outtröttligt. Ludwig Svensson är den där terriern som är övertygad om att bollen alltid är hans. Anton Åkerlund och Pär Forsman gör 3 poäng vardera. Ketil fäller avgörandet. Även om truppen tappat spelare sen ifjol så finns där en stabil stomme och ett antal nya hungriga killar som inte tänker ge sig i första taget.

För att se highlights från matchen titta in på sportexpressen För att hitta mer statistik från kvällen spana in innebandy.se och för bilder, evenamang och annat smått och gott häng med på vår facebooksida