Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Oliver Bodén tillbaka i Dalen!

11 oktober 2021 10:10

Efter två avstickande säsonger i Thorengruppen har nu Oliver Bodén, född 2001, valt att återvända till Dalen. “Det känns jättebra! Dalens nya spel ser roligt ut och ska bli kul att få testa på det”, säger Oliver.


“Oliver är en väldigt spännande spelare med både fin teknik och bra blick för spelet. Det känns också extra roligt att kunna få in ytterligare en spelare i herrtruppen som kommer från vårt egna ungdomsled”, säger sportchefen Mattias Hall.

Oliver som började sin karriär i Hissjö SK kom till Dalen som 13-åring har gjort 5 säsonger i Dalens olika ungdomslag innan han inför säsongen 19/20 bytte till Thorengruppen. Han har fortsatt att utvecklas men inte riktigt fått chansen att slå sig in i deras SSL-lag och har nu valt att återvända till Dalen. “Jag kände att jag ville ha en förändring för att få en nytändning”, säger Bodén, som inte har några släktdrag med Dalen-legenderna Peder och Alex Bodén. “ Alla har varit väldigt välkomnande och sköna de här två veckorna jag tränat med laget i väntan på att övergången ska bli färdig”.

Under de senaste 5 säsongerna har Oliver hunnit på att spela JAS, Division 2, Division 1, Allsvenskan, SSL och Svenska Cupen där han i stort sett varit minst en poäng/match-spelare. Olivers enda match i år med Thorengruppen i Svenska cupen, som tyvärr gör honom indisponibel för Dalen i semifinalreturen mot Växjö, resulterade i 2 mål och 2 assist mot Gamla Stan.

“Jag hoppas på att kunna få spela några SSL-matcher och sen göra en del poäng i division 1 i år”, säger Oliver om sin förväntningar på säsongen. Sportchef Mattias Hall fyller i, “Oliver tillför egenskaper som vi tror ska komplettera det vi redan har mycket av i föreningen och vi hoppas att vår träningsverksamhet ska hjälpa honom ta steget ut att bli en fullfjädrad SSL-spelare”.

“Jag vill förutom att tillföra poäng visa publiken att jag är en spelare som jobbar hårt och tillför energi till laget”, säger Bodén. “Vi tror att nyckeln för Oliver är att spela så mycket matcher som möjligt den närmsta tiden för att snabbt komma in i vårt spelsystem och det tempo vi vill spela med”, avslutar Hall.