03 Mar 1 match

Fjärde raka förlusten.

22 mars 2018 22:21
ssl herr

Efter tre jämna matcher där Dalens herrar gav Falun rejält motstånd och under långa perioder var det starkare laget och en intensiv kvartsfinalserie fanns inte orken till att stå upp mot Falun längre. I fjärde kvartsfinalen föll Dalen tungt med 1-6 och säsongen är därmed över för vårt herrlag.

Ikväll gick den fjärde kvartsfinalen av stapeln, dryga 1600 personer hade tagit sig till Umeå Energi Arens trots att det var en sen vardagsmatch. Falun tryckte gaspedalen i botten från första anfallet och punkterade mer eller mindre matchen redan i första perioden. 3.15 Tar Falun ledningen med 0-1 i power play när Alexander Galante-Carlström skjuter från sin favoritposition ute till vänster, passningen kom från Emil Johansson. 4.54 Skjuter Emil Johansson ut från höger, Måns Parsjö-Tegner i Dalenmålet räddar och Jonas Adriansson är påpasslingt framme på returen och sätter 0-2 13.51 får Faluns yngste spelare Malte Lundmark göra sitt första slutspelsmål på pass av Kasper Backby och 16.48 gör samma spelare om manövern, även denna gång alltså skott från Backby och styrning från Lundmark. Vi går till paus efter första perioden med 0-4 i resultat och en känsla av att Falun har kört över Dalen där tre spelare saknas pga sjukdom, bland annat Mattias Ljunggren och Alexander Hedlund. Att Falun fick en smakstart och att Dalen saknar lite av sin stomme märks tydligt i tempo och nerv.

Andra perioden hinner bli 2.45 gammal när Dalen gör sitt första och enda mål för kvällen, Patrik Rokka skickar en snygg diagonal till Ketil Kronberg som daskar in 1-4 i övrigt fick Dalen en utvisning med sig under perioden men den blev resultatlös. Skotten i andra perioden blev 3-5, det speglade lite matchbilden. Falun drog ned på tempot och bevakade mer än i första perioden samtidigt som Dalen fick bättrs styrning på sin defensiv.

Sista perioden Jobbade Dalens herrar bra, man har en bättre offensiv, spelet stämmer bättre men det räcker inte ändåa fram. Istället kan Falun utöka sin ledning ytterligare. 8.51 tar vi en repris på kvällens första mål när Galante gör sitt andra mål för kvällen, även denna gång i power play och även denna gång assiterad av Emil Johansson. Kvällens sista målskytt blir Kasper Backby som i Dalens powerplay bryter en passning, går själv och fastställer slutresultatet till 1-6 i Dalens sista match för säsongen. Skotten i sista perioden blev 4-10 och 14-26 totalt.

Det märks att Dalen har haft en lång säsong med många skador där man fått gå tunt på spelare mer än en gång, så här i slutet fanns helt enkelt inte orken att stå upp emot Falun ytterligare en gång. För mer statistik från matchen rekomenderar jag innebandy.se, för bilder från matchen titta in på vår facebooksida och för highlights från matchen klicka vidare till DalenTV.

Jag vill alvsluta min säsong med att tacka killarna för underhållande spel i år. Ketil för hårt slit framåt så väl som bakåt. Viktor Nystedt för snabba ruscher, snygga mål och en ettrighet i defensiven som är outstanding.Andreas Carlbom för snubbelfintar i världsklass och spelsinne man inte kan lära sig. Lukas Harnesk för oväntade mål och ett fokus i defensiven som är avundsvärd. Jim Johansson för mål där det knappt finns nån lucka och hög press i försvaret.Mattias Ljunggren för hans höga lagmoral och allt pepp på och utanför planen. Ludwig Svensson för bristen på respekt i man mot man spel och en glädje på planen där Bara Måns kan vara gladare och slutligen Måns Parsjö-Tegner tryggheten bakåt, killen som kan skrika igång ett lag ock som kan fira ett mål som ingen annan.

Jag hoppas jag får möta många av er igen när nästa säsong drar igång. Nu börjar silly-season med allt vad det innebär och till östen ses vi igen. Tack för allt den här säsongen.

Text: Ulrika Nordin Bild: Magnus Andersson.