Förlust mot Sirius i öppen match

6 januari 2020 22:34
ssl herr

Det var en öppen och publikvänlig match Dalens och Sirius herrlag bjöd på men precis som i dammatchen mellan de båda föreningarna innan så var det Sirius som vann och i det här fallet fick med sig tre poäng.

Första perioden började de båda lagen med det sedvanliga bytet av chanser, Dalen hade de vassare chanserna men Tobias Steineck i Sirius målbur hade en väldigt bra dag på jobbet och motade det mesta som kom i hans närhet. 2,25 in i perioden var han dock inte beredd på att en av hans medspelare skulle få bollen fel på klubban och via Steinecks ben blev det 1-0 till Dalen tack vare det snöpliga självmålet. 7,34 kvitterar Sirius när Jacob Drews går runt Dalens målbur och lyfter in bollen i närmsta krysset i en tät och grötig situation, assist kom från Filip Björk. 13,16 tar så Sirius ledningen i powerplay. Billy Nilsson skjuter från styrande backplats på pass från Filip Eriksson, en delvis skymd Måns Parsjö-Tegner i dalenmålet hann inte över. Skotten i första perioden blev 8-5 till Dalen men av de två ett i resultt var det Sirius som stått för allt målskytte än så länge.

Det var en lite stökig period där båda lagen hade lite problem med passningar som går på föttterr, både egna och andra lagets, och där det gick lite på chans både hit och dit.

Andra perioden blev rätt mycket en transportsträcka med samma typ av spel som i den första båda lagen var ganska kontringsvilliga men också lite för ivriga att komma tillavslut vilket gjorde att de flesta avsluten inte hade den skärpa som behövs när båda målvakterna och defensivspelet är tätt. undantaget var 4,05 in i perioden när Ketil Kronberg i sin 399:de matchen i Dalentröjan fick göra sitt 600:de poäng, det är siffror som är enorma. så vi går till vila med 2-2 i mål och skotten i andra blev 10-8 till Dalen.

Sista perioden är det Sirius som kan ta ledningen igen med 2-3 när Jacob Drews gör en solobrytning och går ensam mot Måns Parsjö-Tegner och lurar ner honom och kan flippa in bollen utan assist.

Dalen kämpade vidare för att kunna kvittera men Steineck i Siriusburen var orubblig och förtjänade verkligen att bli vald till matchens hjälte för Sirius. och när det han inte tog gick över, utanför eller i täckande utespelare så blir det inte bättre än så, inte ens när man får en utvisning med sig i slutet av matchen. Skotten i sista perioden blev 5-8 till Sirius fördel och totalt 23-21 till Dalen.

Rasmus Andersson fick mycket välförtjänt utnämningen till matchens hjälte för Dalen, han har ett riktigt vasst skott, han är bra på att bryta passningar, han är rättplacerad och under de matcher jag sett honom spela har jag aldrig sett honom förlora en tekning. Förutom Rasmus vill jag gärna lyfta Johan Larsson och Linus Holmgren som verkar vara överallt på planan samtidigt och idag gjorde allt rätt utom att göra mål och en extra liten guldstjärna i kanten till Viktor Nystedt som räddade boll på mållinjen vid ett tillfälle och som borde komma till eget avslut fler gånger.

För mer statistik från dagens match se innebandy.se För hihlights från dagens match titta in på SSLPlay.se och för bilder, nyheter och annat matnyttigt från Dalen hälsa på på vår facebooksida och väl mött nästa match som är den 14:e Januari när vi möter Strovreta hemma, så det väntar en ny tuff match där killarna behöver sitt stöd från hemmapubliken.