Söndag
28 Jan 2 matcher
Lördag
10 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 1 match
Torsdag
15 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 2 matcher
Söndag
03 Mar 2 matcher
Söndag
10 Mar 1 match
Tisdag
12 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match

Superlöftet förlänger!

4 mars 2022 10:30
SSL Herr

IBK Dalen har förlängt avtalet med superlöftet Emil Wiklund, född 2002. “Jag ville förlänga för att jag trivs väldigt bra i laget och jag känner att jag kan utvecklas väldigt mycket här!” säger Emil.


Skellefteå IBK-produkten anslöt till IBK Dalen i fjol på dubbellicens från Gamla Stan IBK när pandemin satte stopp för division 1. Efter ett lyckat gästspel där han gjorde 11 poäng på 20 matcher gjordes övergången permanent inför årets säsong. Direkt tog han vid där han avslutade och har fortsatt sin brant uppstigande utvecklingskurva den här säsongen. 22 poäng på 23 matcher har det blivit, utöver att ha skrämt livet ur de flesta SSL-backar med sitt hårda “forecheckande”.
“För min del så har säsongen varit lite upp och ner, vissa matcher har det gått bättre och vissa har varit sämre”, säger Emil ödmjukt.

“Emil är en fruktansvärt spännande spelare som vi tror otroligt mycket på”, säger sportchef Mattias Hall. “Han verkar totalt orädd när han spelar och ger sig respektlöst in på ytor många andra viker undan ifrån. Han har dessutom på kort tid hunnit etablera sig som en “poäng-per-match”-spelare vilket inte är lätt i den åldern”, fortsätter Hall.

“Det är lätt att stirra sig blind på poäng men Emil har en enorm smartness i sitt presspel och om han utvecklar beslutsfattandet och medvetenheten utan boll likt de flesta unga spelarna som tar steget upp i SSL så är jag helt övertygad om att han kommer han att bli en absolut toppspelare på sikt”. säger Hall.
“Jag vill utveckla allt i mitt spel, men framförallt göra mer poäng och bidra mer framåt”, säger Emil själv.

Hösten 2021 var Emil en del i den U19 landslagstrupp som fick äran att representera Sverige i JVM i Brno. Det slutade med 5 landskamper, 2 assist och en bronsmedalj.

“Jag tycker framtiden ser ljus ut. Vi har många unga spelare och Dalen är väldigt bra på utveckla unga till att bli bra SSL-spelare. Så jag tror det kommer att bli riktigt roligt kommande säsong!” avslutar Wiklund.

Emil Wiklund har förlängt sitt avtal med IBK Dalen till och med april 2023.