Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Lördag
22 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Tisdag
15 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Krav på vaccinationsbevis

30 november 2021 12:00
Förening

Från onsdag den 1 december måste alla över 18 år kunna visa upp ett vaccinationsbevis tillsammans med godkänd ID-handling för att gå på Dalens matcher.


Regeringen har beslutat, på inrådan från Folkhälsomyndigheten, att den som besöker offentliga tillställningar som idrottsmatcher med fler än 100 personer måste kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis tillsammans med ID-handling från och med 1 december 2021.

Vaccinationsbevis krävs för alla personer som är 18 år eller äldre. Personer under 18 år måste kunna visa upp giltig ID-handling för att styrka sin ålder.

Undantaget är personer som av medicinska skäl inte har kunnat ta vaccinet och som med läkarintyg och ID-handling kan styrka detta. Religion- eller trosuppfattning är av myndigheterna ej godkänt undantag för vaccinationsbevis.

Kontrollen av vaccinationsbevisen kommer att skötas av publikvärdar utanför arenan. Det går bra att visa digitalt bevis via sin telefon eller att ta med en utskrift på papper. Det krävs giltig ID-handling där namn överensstämmer med vaccinationsbeviset.

Hur hämtar jag mitt vaccinationsbevis? Endast EU:s digitala Covid-19 bevis är godkänt och finns att hämta digitalt på www.covidbevis.se med hjälp av e-legitimation.

Om du inte har e-legitimation behöver du skicka in en blankett för att få ett fysiskt vaccinationsbevis via posten. Blanketten hittar du på: www.ehalsomyndigheten.se

För att vaccinationsbeviset ska vara giltigt måste du ha tagit två sprutor, samt att det måste ha gått minst två veckor från att du tog den andra sprutan.

Så här går det till i samband med match, tänk på att komma i god tid:

Innan avfärd till arenan Kontrollera att du har ett giltigt vaccinationsbevis och att giltighetstiden inte löpt ut, annars har vi tyvärr inte möjlighet att släppa in dig. Om möjligt skriv gärna ut en kopia på papper för att hanteringen ska gå snabbare vid entrén. Kontrollera att du har en giltig ID-handling som exempelvis körkort eller legitimation. Kontrollera att du har en giltig matchbiljett om du inte har säsongskort. Om du har en digital biljett, spara gärna ner den som en bild på din telefon så kommer du åt den även utan internetuppkoppling. Det går också bra att köpa biljett på plats i entrén efter att du uppvisat ett giltigt vaccinationsbevis och ID-handling.

Vid arenan Innan du kommer fram till entrén. Tag fram ditt vaccinationsbevis tillsammans med giltig ID-handling för att hanteringen ska gå så smidigt som möjligt. Efter scanning eller manuell kontroll av vaccinationsbeviset tillsammans med ID-handlingen gör vi biljettkontroll. Se till att ha biljetten redo innan du går in genom entrén ifall du har förköpt en biljett.

Vår personal har inte möjlighet att hjälpa dig hämta hem ett vaccinationsbevis eller ladda hem biljetter vid entrén. Detta måste vara klart innan du kommer till arenan. För att vara säker så rekommenderar vi att du sparar ditt vaccinationsbevis "offline" så du kommer åt det även utan internetuppkoppling eller skriver ut en kopia på papper.

Dalen ersätter inte sålda biljetter som inte kan nyttjas för avsaknad av vaccinationsbevis eller giltig ID-handling.